Monday, February 18, 2013

Fadhilah Kamsah Bela Langau

Madu tualang power! Click here


Ada 3 jenis puak pak lebai di Malaysia ini yg tidak boleh dipercayai sangat.

1. Kerap muncul di RTM dan TV3.
2. Muka selalu keluar Utusan M'sia dan Berita Hairan.
3. Berlaku neutral. Atas pagar.

Sebabnya puak-puak ini ialah puak mencari makan jalan mudah. Disebabkan nak mudah, kena baca dan ikut skrip. Kalau tak ikut skrip, tara masyuuuuk.... berubanlah janggut nak merasa muncul di TV dan muka keluar suratkhabar. Fadhilah Kamsah masuk dalam puak itu.

Fadhilah Kamsah mencari makan dgn cara mengambil upah memotivasikan orang, ke hulu ke hilir dia bercerita itu bagus ini bagus. Modalnya cuma gelaran Dato dan Dr. dan air liur bersembur-sembur.

Bela la anak sendiri dulu baik-baik.. kahkahkah!

Kadang-kadang pak lebai ini juga mengambil upah jadi tukang tilik. Hebat tak hebat, pak lebai pernah menilik perangai satu kelas peserta kursus hanya dengan berpandukan tulisan tangan para peserta. Satu kelas terlopong terlongo mulut masuk langau.

Maka dengan tersebarnya video pak lebai menyampuk urusan PAS di atas, telah terkompomlah Fadhilah Kamsah ini species UMNO karat. Neutral kepala bana dia. Dia ini tiada bezanya dengan Masitah, Zol Kolom, Nasha dan Asang Ali. 

Seperti mana betapa tong kosongnya Asang Ali berbekalkan hidung terkembang-terkembang menjerit "Melayu, Melayu, Melayu" sedangkan ekor bergelumang hutang, begitu juga dengan si Fadhillah ini yg berbekalkan muka empat segi, spek mata empat segi dan dahi empat segi.

Harapkan dahi luas, tapi penuh langau.


13 comments:

  1. Dato Terima kasih kerana menunjukkan belang yang sebenar

    ReplyDelete
  2. tang ni yang aku nak tergelak baca
    "Fadhilah Kamsah ini species UMNO karat.
    Neutral kepala bana dia. Dia ini tiada bezanya dengan Masitah, Zol Kolom, Nasha dan Asang Ali. "

    hahahahhahah

    ReplyDelete
  3. Barang karat ni nak jual x laku, biarkan menyemak, panggil mamak mari beli laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamak maner nak beli.....

      Delete
  4. aku suka video ni, siap kata orang kurang ajar pd yg baca doa bn ko, ust nik radhi yg baca doa tu adalah pensyarah aku yg paling aku hormat masa kat uitm, kalau aku jumpa si padilah ni nak aku kata kurang hajar punya mulut longkang straight to his face.....aku suka video ni, Allah bayar cash kat padilah, people lost respect instantly to him.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaekkkkkkkkkkkkkk ,, gua dah lama tak caya dgn fadila kamisah ni hahahhahaha !!!!

      Delete
  5. hoi Fadzilah..mu tau ke saper yg baca doa tu? mu kenal ke? bodo...anak sendiri pon xcukup kain.... motivasi kepala hatok mu....

    ReplyDelete
  6. Kebanyakan orang yang janggut sejemput, misai tak ade dan pakai songkok hitam ni tak bole berapa percaya sangat. X semua la. Bagi mereka asal masyuk.

    ReplyDelete
  7. sekor kakaktua yg pandai berkata-kata sambil menjual agama satu bisnis paling untung terutama juai pada puak2 umnu

    ReplyDelete
  8. si banyak hutang yg dilahirkan kamjat....
    kah...kah....kah...
    pulus je.......
    cilakalu saudagar agama....

    ReplyDelete
  9. Ini barulah dikatakan mempergunakan Islam.....

    ReplyDelete
  10. ape2 hal, ust azhar idrus la yg paling best~!

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.