Monday, February 13, 2012

HATI-HATI MENCELUP TANGAN PADA HARI VALENTINE - NASIHAT JAMIL K

Madu tualang power! Click here
Beli mangga Solex baru untuk mengunci peti zakat - Jamil K

13/02/2012

SEREMBAN 13 Feb. — Pak Monteri  Jamil K meminta semua jabatan agama Islam negeri menguatkuasakan tindakan pada sapa-sapa yg mencelupkan tangan kedalam tabung zakat dan mengeruk wang zakat tidak kira malam ini atau esok.

Beliau berkata, ini kerana perbuatan mencelupkan tangan kedalam tabung zakat dan mengeruk wang zakat adalah amat hina disisi Islam.

"Kita bergerak serentak di seluruh negara untuk mengantoikan sapa-sapa yg gatal tangan dan tak mau mengaku itu” katanya kepada pemberita selepas majlis penyampaian bantuan kepada masjid Nogori oleh Montori Besar, Datuk Seri ApoKoNamoOntah, hari ini.

Katanya, pelbagai bentuk dakwah, nasihat, pandangan, kenyataan dan sebagainya telah disampaikan mengenai wang zakat, namun masih ada yg macam barua dan fikir wang zakat itu makbapak dia punya.

"Yang kita bimbang ialah ada jugak kepala bana bijak pandai agama terlibat sama, seolah-olah tak tau duit haram itulah yg akan disumbat kedalam tembolok anak bini. Seolah-olah dia tak lut api nerakalah” katanya sambil ketawa terbahak-bahak dan memegang perut buncitnya yg mengombak-ngombak — Libang Libu

Jamil Khir tak sambut Valentine, nanti kena kerat tangan (sini)

1 comment:

 1. Mat katek penyamun ni lagi....
  dia rembat duit tak kena tangkap ke?
  Aku nak hadiah sepatah kata utk mat katek di hari Valentine....
  lu pendek bukan sebarang pendek...
  lu pendek macam puki babi....
  kah...kah....kah...

  ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.