Wednesday, January 11, 2012

South Afrika Bukan SALAK SOUTH

Madu tualang power! Click here
Pergi South Afrika untuk 2 hari. Ingat apa, South Afrika dekat macam Salak South ka? (sini)


Afrika Selatan bukan dekat. Jarak KL - Johannesburg adalah 5,309 batu/8,543 km! (sini). Lainlah kita rakyat marhaen, naik kapal terbang tanpa henti, kurang-kurang makan masa 10 jam (sini) Dol.... bukan kejap. Kebas buah anak jantan.

Kalau nak pergi jalan-jalan Afrika Selatan selama 2 hari, maknanya boleh pergi untuk berak dan kencing sahajalah. 2 hari maknanya 48 jam. Penerbangan pergi balik dah makan masa 20 jam. Tinggal 28 jam. Belum kira kalau flight delay?

Tak kanlah 28 jam itu boleh sumbat apa segala. Belum kira masa untuk kencing berak di airport. Tunggu teksi. Melangak-langak sesat mencari hotel.

Nak buang air kecil pun, agak-agak la... 2 hari nak buat hapa?
Cari kedai bundle Afrika Selatan jual beg tangan second-hand pun belum tentu jumpa. kahkahkahkah!!!


South African crocodile skin.
Buek beg tangan sodap ni.

~Libang Libu~

No comments:

Post a Comment

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.