Tuesday, January 3, 2012

SAYUR Pun Dirembat

Madu tualang power! Click here
Betul ke our country has gone to the dogs?

Habis macamana?

1. Harapkan tukang jaga hal ehwal agama, 
tukang jaga hal ehwal agama kantoi mencelup tangannya kedalam tabung zakat. Celup dalam-dalam. Ambik bukan sikit. Sikit atau banyak bukan persoalan. Itu wang zakat.


2. Dulu guru-guru dihormati. Sekarang, "nak kena beluti??"
Siswa UPSI bertangan kosong, sedaplah dibeluti, disepak terajang. Moga-moga kena laknat dan sempitlah lubang kubur makhluk-makhluk berseragam itu.

3. "Yaaaaag, jom kita bela lembu. Nak tak yaaaag?"  kahkahkah..."Lepas tu kita pegi melancong, kita beli Mercedes, kita beli kondo, kita bukak restoran kat Spore".... "Guna la nama you dan anak-anak, nak tak yaaaaaang?" kah kahkah kah!!!! 

Mampuih kita. Mampuih!!!! kah kah kah kah!!!

Usahkan juta-juta, pagi tadi sayur yg aku beli di NSK bernilai tak sampai RM12.00, aku tinggalkan sekejap dalam raga motor sementara aku pekena kopi O, pun kena rembat! Sayur pun kena rembat? Berak warna orenlah si perembat, sebab ada banyak karot dalam beg plastik tu. Kah kah kah!!! 

Indeed our country has gone to the dogs.




Kalau Shahrezat gembala lembu, and she lets her cows out.
Madey al Mamakkutty ini gembala apa?

No comments:

Post a Comment

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.