Tuesday, January 17, 2012

DUDUK NGANGKANG, Setahun Joli RM600K

Madu tualang power! Click here
Jangan silap, ini bukan kerja melacur kelas atasan. Ini kerja bela lembu. Duduk ngangkang sambil bela lembu dan boleh joli biawak sampai RM1,666 sehari.

Kiralah sendiri kalau setahun berbelanja sakan sampai RM600,000. Maknanya sebulan RM50,000. Sehari? Tak RM1,666?

Menurut Rafizi PKR (sini), itulah jumlah yg telah dikelepet sesedap tembolok keluarga menteri UMNO itu.

Itu bab kelepet. Nak tau gaji keluarga gembala lembu-lembu itu? Tengok (sini). Anak beranak STP pun belum tentu lulus. Macam haram.

Itu la pasal. Seronok jadi gembala lembu. Duduk ngangkang tak payah susah-susah selak kain pun, tapi kondo tak kondo boleh beli. Kereta boleh tukar-tukar kaler ikut suka hati. Anak beranak nak makan angin, cakap ke mana sahaja.

Wal asal tujuan NFC amat murni, yakni;

'
aku bagi hang modal RM250 juta, hang bela lembu banyak-banyak supaya lembu-lembu itu boleh masuk pasaran, sekaligus boleh merendahkan harga pasaran memandangkan hang akan boleh supply lembu selari dengan demand pasaran.'

Aku disini ialah kita. Modal itu datangnya dari cukai tepung, beras, gula, minyak masak yg kita beli tiap-tiap hari. Modal bukan datang dari kantung Petronas tau?

Kantung Petronas dah licin licau kena tarah buat Monsoon 'the haramjadah' Cup. Kah kah kah!!!


~Libang Libu~

No comments:

Post a Comment

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.