Monday, January 16, 2012

Bila BULU Telah Berlainan Warna

Madu tualang power! Click here

Perbualan 2 pegawai tinggi dan penting kerajaan Malaysia;

"Lu jawab lah bossss..."

"Benda lembu-lembu ini terjadi semasa lu jadi kepala mandor dulu la bosssss." 

"Wa dah tak larat boss. Wa dah gemok. Makan sedap mahal-mahal. Daging lembu pejal segar-segar. Duduk dalam rumah mahligai. Inang dayang wa lu tak tau berapa ramai boss. Kereta wa besar-besar, banyak pulak tu." 


"Tapi orang kampung tetap respek sama wa boss. Cukup 4-5 tahun kompom undi wa."

"Lu jawab la boss, lu lagi hebat, tengkuk lu besar batang pinang." (sini)

Agak-agak 2 gedabak ini sebulu ke? kahkahkahkah Ini dah macam bulu masing-masing lain kaler. Ini dah macam main pass-pass taik lembu. Masing-masing tak larat hidu taik lembu. Tauke taik lembu siang-siang dah ciau ambik cuti. (sini)

Inilah perangai UMNO/BN, "wa puak wa, lu puak lu"

Jawab sembab, jawab. Kah kah kah kah!!!!



~Libang Libu

1 comment:

  1. Lithosphere itu bahagian atas planet, seperti batu-batan, tanah etc, tak masuk ayor, tumbuhan2 dan organisma (biosphere). Miker tanya pakcik google. Mana duduk link akan Yong ubah berdasarkan apa link tu suka cerita dan gaya. Misalnya Blog yang "rock" Yong akan letak kat Lithosphere. Ikut suka Yong lah.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.