Tuesday, January 31, 2012

NAJIB PERLI MADEY. Baru Kena Sikit, Dah ARGH... ARGH... ARGH... ARGH

Madu tualang power! Click here
Gambar Madey semasa insiden kena sembur

Najib kata;
"Baru kena sikit saja dah, ARGH... ARGH... ARGH... ARGH"
"Muka, dahi, berkerut. Macam dah kena belasah."

Bukan apa pun, sembur sikit je. Nik Sapiea bukan sembur pakai Shiledtox pun (disini). Tak buta pun, sihat walafiat kesana kemari.

Kalau tulang belakang dah herot. Pungkoq dah pipih. Jangan salahkan penyembur. Marah la kat bini. Kah kah kah kah!!!

Mak bapak tak bagi tau ke? Sakit tulang belakang herot & pipih tulang pungkoq ini ialah penyakit genetik dari Benua Kalinga? Kurangkan la makan kari... kah kahkah kah

Sila tengok video kat bawah ini. Kelakar haramjadah. Kalau tak boleh gelak ketawa, pergi bilik air basuh muka.


Tapi kalau tengok video yang ini pun boleh ketawa-ketawa, pergi bilik air basuh punggung.


Masih jugak nak ketawa-ketawa? Cari beg plastik pergi sumbat dalam punggung lah!


~Libang Libu~

Robin van Persie Is Leaving hahaha

Madu tualang power! Click here

Shit Lookalikes: Vincent Kompany & Kanamit From ‘The Twilight Zone’

Madu tualang power! Click here

United's De Gea set for eye surgery

Madu tualang power! Click here


Error-prone Manchester United keeper David De Gea faces corrective eye surgery at the end of the season, according to reports.

The Spaniard, who is currently United's second-choice despite arriving from Atletico Madrid in a bumper £18million deal six months ago, is long sighted and wears contact lenses in games.

Anders Lindegaard has started United's last three matches after a De Gea mistake contributed to their shock home loss to relegation candidates Blackburn on New Year's Eve.

What Is Chinese New Year Apart From Those Noisy-could'nt-care-who-your-neighbour-is Firecrackers?

Madu tualang power! Click here
fr Harakah

Chinese New Year is celebrated according to the Chinese calendar on the second new moon after the winter solstice, or the first new moon of the Chinese lunar calendar. This usually falls in late January or mid-February.

Is a time to start with a blank slate. Chinese families clean their homes, buy new clothing, and repay any debts they may owe in order to prepare for the New Year.

On New Year's Eve, families decorate their homes. They set off fireworks to scare away evil spirits. Families also prepare a feast of traditional Chinese New Year foods.

Chinese New Year is also a time for people to connect with family and honor their ancestors. On New Year's Day, people visit family members and friends to wish them luck in the New Year. They say "Gung hay fat choy," which means, "May you prosper." Children receive red envelopes called lai see with gifts of money inside.

Sunday, January 29, 2012

Sebut DEBAT, Telur Terus Naik Ke HALKUM

Madu tualang power! Click here


Kali ini Mat Nuar offer awal-awal, "hang merapu 40 minit kemudian bagi aku jawab 20 minit" (sini). Sampai begitu sekali Mat Nuar gosok. Gosok dengan harapan dia akan jadi berani. Tapi haram, kecut. Telur dah naik ke halkum. Umum dah mengetahui, tak ada siapa sanggup berdebat dengan Mat Nuar takut sampai menjelejeh-jelejeh air liur macam Mat Shabbery kena.

Sebenarnya, dulu lagi Malaysian Digest ada buat pungutan suara (sini), sapa yg rakyat Malaysia nak sangat tengok berdebat dgn Mat Nuar?

Hasil pungutan suara,

1. Najib, 2. Ummi Hafilda, 3. Khairy, 4. Nazri Aziz

No. 1 jangan ambik pot. Anggap dia takde.

Telur Mario Balotelli
Tengok ranking no. 2. Dalam ramai-ramai jantan, Ummi Hafilda boleh dapat no. 2. Bayangkan Ummi punya hamprak itu, boleh ranking no. 2. Ummi bukan ada telur pun. Punya gah nama Khairy & Nazri Aziz, boleh jatuh bawah kelangkang Ummi. Macam mana ni? Kalau jantan ada batu 2 bijik bergayalah kehulu kehilir, jgn simpan dalam pouch bag. (sini)


 Semua hampesssss. Semua tak ada telur.

Cuma Ummi sorang yang ada telur.

~Libang Libu~

Thursday, January 19, 2012

Berita Kunjung Tiba. BERITA YG DITUNGGU-TUNGGU!

Madu tualang power! Click here
Duit Pancing RM500-00

Aku dah agak dah. Mesti ada yg kena kantoi. 

Terbukti dah ramai kena kantoi. Jenuh isi borang, tapi hampeh. Bak kata orang Perak, 'duitnye haram tak mandang!' Tarak. Elek. Kat (sini) ada cerita "telunjuk lurus kelinking berkait." Kat (sana) pun ada sikit kisah duit RM500 ni. Kalau rajin, check kat (sinun) pulak, kecoooooh... kah kah kah!!!

Kalau yg kena kantoi ni masih nak terketar-ketar dagu memangkah UMNO, aku tak tahu la nak buat macam mana lagi. Nak tarbiah bentuk apa lagi.

Sayugialah aku mengesyorkan,

1. Pegi jumpa Shahrizat.

2. Mintak dari dia 3 baldi taik lembu.

3. Kemudian bagi tau dia, "saya nak makan taik lembu, sebab saya bodoh sangat!"

Kah kah kah kah!!!

Kesian. Kesian kita semua. Asyik kena tiiiiiiiiipu je. Pagi dan petang kena tipu. Siang dan malam kena tipu. Akan ditipu sampai kiamat ke?

Kah kah kah!!! Padan muka.

~Libang Libu~

Video: Lionel Ritchie's Hit 'HELLO' Goes Viral

Madu tualang power! Click here



There are three musical acts that left a lasting impression on me. Iron Maiden, Michael Jackson and Lionel Ritchie. You see, the world came to me in the 80's.

Whenever one of their song is on the air, it never fails to bring me back to my beloved vibrant 80's. A time of cheap foods, cheap cigarettes, tight jeans, RM1-per-litre petrol and of course plenty of good music.

Along with All Night Long, Beat It or Powerslave, Hello surely ranks high up there.

Click (here) to read the article on it.

~Libang Libu~

Wednesday, January 18, 2012

Setelah MAS, TNB, Kini Giliran PROTONG Pula DIKALDAIKAN

Madu tualang power! Click here
Mula-mula sekali kita kena tau, Protong adalah projek wajib bengkrap. Auta lah ikut mana pun, projek kereta nasional itu ialah projek wajib bengkrap. Negara kecik macam Tanah Melayu ini, lebih molek membeli daripada membuat sendiri. Protong lahir hasil idea, auta dan mimpi berahi dinihari Madey al Mamakkutty.



Sekarang sekalian alam sudah tau Protong telah dijual kepada Sheikh Bukhary. Boleh tengok kat (sini)(sini).

Last-last dapat kat tauke beras (sini), dulu sikit punya kecoh riuh sekampung nak bergabung dengan Volkswagen, dengan Toyota dengan Citroen. Tak jadi, sebab syarikat-syarikat besar itu berkata, 'pergi mampos la Protong!" kah kah kah kah!!!

Kenapa syarikat-syarikat besar itu berkata, "pegi mampos la Protong?"

1. Kerajaan terlalu memelihara kepentingan Protong. Buat lah ikut mana pun, harga Protong akan tetap terendah dipasaran. Maknanya, buatlah kereta macam pokem.....k macamana pun, Protong tetap akan termurah dipasaran Malaysia. Orang akan tetap beli. Ini bertentangan dengan etika bisness syarikat ternama.

2. Ramai sangat vendor-vendor kaldai. Vendor-vendor kaldai inilah yang mengeluarkan menatang seperti power window, side-mirror, wiper, dan segala benda kecik-kecik. Barang macam haramzadeh takde kualiti. Kemudian paksa Protong beli. Vendor-vendor kaldai ini kebulur kalau Protong bergabung.

3. Struktur organisasi Protong sendiri. Mengarut-marut. Sana tuan sini tuan. Sana datuk sini datin. Gaji mahal. Bukan boleh ditegur. "Buat kerja pemalaih, duit hangpa mau. Kaldai hangpa!". Syarikat mana berani hulur batang leher?

Protong ini akan jadi seperti MAS. MAS dah elok-elok terbang ke serata alam. Nama sudah gah. Bisness sudah cantik. Kemudian, punya lah haramzadeh kepala Madey, dijualkan kpd Tajudin Ramli.

Dikhuatiri Protong ini setelah puas dikeronyok si tauke beras setengah mampos, kerajaan persekutuan Tanah Melayu akan sukarela membelinya semula. Dengan harga yang mahal.


Sebijik macam MAS yg telah dibeli semula. MAS yg dalam keadaan tercungap-cungap.

Tapi, si hamprak itu masih kaya raya. Pagi main golf, tengahari main golf, petang main golf, malam main golf bola 2 bijik. KAH KAH KAH!!!

~Libang Libu

Remember Ayrton SENNA?

Madu tualang power! Click here
LONDON, Jan 17 – Brazilian Bruno Senna will race for Williams this season, following in the footsteps of his late uncle and triple world champion Ayrton who died in one of the Formula One team’s cars at the 1994 San Marino Grand Prix.

The former champions, who have carried Senna’s name on all their cars ever since that fateful May afternoon at Imola, said in a statement today that the 28-year-old would partner Venezuelan Pastor Maldonado.


more at: themalaysianinsider

Photos Of The Largest Mosque Which Caught Fire In Central Asia

Madu tualang power! Click here
Khazret Sultan Mosque located in Astana, Khazakhstan is the largest mosque in Central Asia. It was reported on fire and a total of 20 fire engines and fire fighting to put down the fire which took 2 days.







more photos at: malaysiansmustknowthetruth.blogspot.com

Snapshot: Large Cracks Start To Appear At the Emirates

Madu tualang power! Click here

Rooney Will Be Sold

Madu tualang power! Click here
Could Fergie cash in on bad-boy Roo to rebuild United?

Wayne Rooney has spent significant chunks of his career having to prove himself after various misdemeanours both on and off the pitch.

Contrition should come as second nature to Rooney, giving his well-documented propensity for self-implosion, his litany of indiscretions enough to make Manchester City's madcap striker Mario Balotelli shake his head in dismay.

And as Rooney prepares for his first game of 2012, away to Newcastle tomorrow, the Manchester United and England striker finds himself in a familiar public position of self-repentance, following his latest disciplinary episode.

The Return of Antonio

Madu tualang power! Click here
Is Antonio Valencia now United's most important player?

If you had asked a Manchester United fan at the start of the season to list the team's most important players, they probably would have rattled off the likes of Rooney, Ferdinand, Vidic, Nani and Hernandez.

Ask them to compile a list based on the players' performances over the last few weeks, and it is likely that Antonio Valencia's name will be top of the list.

The unsung South American is the main reason why United's season is back on track in the Premier League and FA Cup.

Sir Alex Ferguson hailed his display in Saturday's 3-0 win against Bolton as "absolutely outstanding" after the winger provided great service from his flank, delivering 12 crosses.

A Fly Named After BEYONCE

Madu tualang power! Click here
Fly with golden backside named after Beyonce

A newly discovered horse fly in Australia was so "bootylicious" with its golden-haired bum, there was only one name worthy of its beauty: Beyonce.

Previously published results from Bryan Lessard, a 24-year-old researcher at Australia's Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization, were recently announced on the species that had been sitting in a fly collection since it was captured in 1981 - the same year pop diva Beyonce was born.

He says he wanted to pay respect to the insect's beauty by naming it Scaptia (Plinthina) beyonceae.

Lessard said Beyonce would be "in the nature history books forever" and that the fly now bearing her name is "pretty bootylicious" with its golden backside.

Bootylicious was the title of a song by Beyonce's previous group, Destiny's Child.

Tuesday, January 17, 2012

TNB Ialah Syarikat PALING KALDAI DALAM DUNIA

Madu tualang power! Click here
TNB KALDAI umum kerugian sebanyak RM224.7 juta (sini)

Berita syarikat kaldai ini keluar pendek saja. Cuma memberitahu syarikat kaldai itu telah;
1. rugi bersih RM224.7 juta woooo!!!,
2. rugi disebabkan peningkatan operasi syarikat wooooo!!!.



 


Lanchow kaldai apa rugi bersih ni? kah kah kah!!! Pernah dgr rugi bersih??? Inilah satu lagi jasa Utusan Meloya, memperkenalkan 'rugi bersih' setelah meng'war-war'kan perkataan liwat di tahun 90an dahulu.

Mungkin aplanchow 'rugi bersih' ini terjadi sebab bodoh sangat dok beli bekalan elektrik dari Penjana Bebas (IPP) walaupun TNB Kaldai boleh menjanakannya sendiri. Dan mungkin juga TNB Kaldai ini kena paksa disumbat dalam temboloknya supaya beli dgn harga mahal bekalan dari IPP. 

Macam haram punya meniaga. Inilah jadinya kalau diserahkan urusan perniagaan yg penting kepada kaldai. Kaldai-kaldai itu, semakin besar gaji semakin bangang, semakin besar opis semakin gemuk pemalas otak beku, semakin ramai staff semakin gatal dia lupa bini kat rumah. Penuh kaldai di TNB hanya pandai buat taik.

Syarikat mana yg tak meningkat naik perbelanjaan operasinya? Semua benda apa segala naik harga. Tapi TNB Kaldai jgn cuba nak meng'kaldai'kan semua orang.

Tarif dah naik berkali-kali. Pelanggan bayar tunai. Lambat bayar, api kena kerat. Tapi, tiap-tiap tahun isytihar rugi. Tak pernah aku jumpa syarikat sekaldai ini. Bila nak untungnya? 

Yang untung si Bukhary, Malakoff untung lipat-lipat, Proton sudah dapat rembat. (sini)

~Libang Libu~

DUDUK NGANGKANG, Setahun Joli RM600K

Madu tualang power! Click here
Jangan silap, ini bukan kerja melacur kelas atasan. Ini kerja bela lembu. Duduk ngangkang sambil bela lembu dan boleh joli biawak sampai RM1,666 sehari.

Kiralah sendiri kalau setahun berbelanja sakan sampai RM600,000. Maknanya sebulan RM50,000. Sehari? Tak RM1,666?

Menurut Rafizi PKR (sini), itulah jumlah yg telah dikelepet sesedap tembolok keluarga menteri UMNO itu.

Itu bab kelepet. Nak tau gaji keluarga gembala lembu-lembu itu? Tengok (sini). Anak beranak STP pun belum tentu lulus. Macam haram.

Itu la pasal. Seronok jadi gembala lembu. Duduk ngangkang tak payah susah-susah selak kain pun, tapi kondo tak kondo boleh beli. Kereta boleh tukar-tukar kaler ikut suka hati. Anak beranak nak makan angin, cakap ke mana sahaja.

Wal asal tujuan NFC amat murni, yakni;

'
aku bagi hang modal RM250 juta, hang bela lembu banyak-banyak supaya lembu-lembu itu boleh masuk pasaran, sekaligus boleh merendahkan harga pasaran memandangkan hang akan boleh supply lembu selari dengan demand pasaran.'

Aku disini ialah kita. Modal itu datangnya dari cukai tepung, beras, gula, minyak masak yg kita beli tiap-tiap hari. Modal bukan datang dari kantung Petronas tau?

Kantung Petronas dah licin licau kena tarah buat Monsoon 'the haramjadah' Cup. Kah kah kah!!!


~Libang Libu~

Hatem Ben Arfa: My ego saved me from religious cult

Madu tualang power! Click here
Hatem Ben Arfa has revealed he was almost lost to football after falling in with a strict religious group.

The Newcastle midfielder became a follower of Sufism - a branch of Islam - and says he was “indoctrinated” and “virtually cut off from the rest of the world.”

But the £5million attacker says he was made to kiss the feet of the ruling Sheikh - something his ego would not let him continue doing.

Ben Arfa, also claimed his “father never loved” him as a kid and opened up about his troubled early career, while insisting he is now on a path to becoming a model pro with Newcastle.

The France international has expressed his frustration, yet again, at being left on the bench by Toon boss Alan Pardew, as we was for the weekend win over QPR.

Monday, January 16, 2012

Bila BULU Telah Berlainan Warna

Madu tualang power! Click here

Perbualan 2 pegawai tinggi dan penting kerajaan Malaysia;

"Lu jawab lah bossss..."

"Benda lembu-lembu ini terjadi semasa lu jadi kepala mandor dulu la bosssss." 

"Wa dah tak larat boss. Wa dah gemok. Makan sedap mahal-mahal. Daging lembu pejal segar-segar. Duduk dalam rumah mahligai. Inang dayang wa lu tak tau berapa ramai boss. Kereta wa besar-besar, banyak pulak tu." 


"Tapi orang kampung tetap respek sama wa boss. Cukup 4-5 tahun kompom undi wa."

"Lu jawab la boss, lu lagi hebat, tengkuk lu besar batang pinang." (sini)

Agak-agak 2 gedabak ini sebulu ke? kahkahkahkah Ini dah macam bulu masing-masing lain kaler. Ini dah macam main pass-pass taik lembu. Masing-masing tak larat hidu taik lembu. Tauke taik lembu siang-siang dah ciau ambik cuti. (sini)

Inilah perangai UMNO/BN, "wa puak wa, lu puak lu"

Jawab sembab, jawab. Kah kah kah kah!!!!



~Libang Libu

Amil Khir, MENCELUP Dan Berjihadlah!

Madu tualang power! Click here
Kita rakyat marhaen, 
cuma dapat udang celup tepung!
Kah kah kah!!!
Kah kah kah! Macam haram. Bukan celup itu lah!!!

Ini isu Si Amil Khir yg kemaruk mencelup tangan kedalam tabung zakat WP (sini). Isu zakat sensitif bagi orang Melayu Islam. Orang Melayu kalau bab haji, bab puasa, bab zakat ambik berat benar. Isu ini peluang Pakatan. Hurung isu si Amil Khir ini umpama ulat dapat bangkai. Ulat kalau dapat bangkai dikerjakan cukup-cukup. Bermukim berkampung sampai tinggal tulang.

Canai isu ini kaw-kaw. Gosok gentel. Biar sampai berair berlendir.

Biar sampai si Amil Khir tersangap-sangap. Biar dia rimas. Biar dia huru-hara. Lagi elok kalau sampai berjual rumah juta-jutanya.

Biar sampai luruh semua misai si Amil Khir.


Tapi ada pulak  sorang Pak Lebai mengatakan perbuatan Si Amil Khir mencelup dah masuk kategori jihad! (sini). Kah kah kah kah!!!

Habis la... habis...

Habis semua yang kerja dgn Jakim, Maiwp, Jais, Mais, Ais, habis semua masuk syurga.

~Libang Libu~

10 Mad Balotelli Moments

Madu tualang power! Click here
Ini telur Balotelli,
bukan telur Madey.
He caused fireworks at the weekend - once at home and then at the Theatre Of Dreams. And even the day after Manchester City's 6-1 win at Old Trafford, Mario Balotelli's name was still on everyone's lips after unconfirmed reports that he'd been spotted driving slowly through Manchester city centre in his Bentley convertible with the roof down and music blaring, stopping to high-five any Blues fans who spotted him.

Monday also saw the arrival of a brand new and possibly apocryphal chapter in the Balotelli legend. You'll find it at number one on our list of mad and magical Mario moments...

10) Two weeks into his Manchester City career, we all knew something very special had arrived in England when we heard the tale of what happened when Balotelli crashed his Audi R8 near City's Carrington training ground. Police were quickly on the scene to breathalyse, question and search the young Italian. They were particularly keen to know why he had £5,000 in his back pocket, to which Balotelli replied in his halting English: "Because I am rich."

9) Balotelli failed to emerge for the second half of a Europa League game in freezing Kiev last season after suffering an allergic reaction to the grass. Some commentators sneered that he simply didn't fancy the minus-6 temperatures, but Balo did emerge at the airport with obvious swelling to his face, lips and tongue, as well as sores on his legs.

8) In March, Balotelli was fined a week's wages - just the £100,000, then - after being caught throwing darts at youth players from a training ground window. Luckily, he missed, suggesting he'd never win top prize on the revived TV show Bullseye. But then he's probably got a speedboat already.

7) Happily, something good has come from the unfortunate incidents listed above. It's the City chant which goes: "Oooh Balotelli, he's a striker, he's good at darts. An allergy to grass but when he plays he's f***ing class. He drives around in Moss Side with a wallet full of cash."

He caused fireworks at the weekend - once at home and then at the Theatre Of Dreams. And even the day after Manchester City's 6-1 win at Old Trafford, Mario Balotelli's name was still on everyone's lips after unconfirmed reports that he'd been spotted driving slowly through Manchester city centre in his Bentley convertible with the roof down and music blaring, stopping to high-five any Blues fans who spotted him.

Monday also saw the arrival of a brand new and possibly apocryphal chapter in the Balotelli legend. You'll find it at number one on our list of mad and magical Mario moments...

10) Two weeks into his Manchester City career, we all knew something very special had arrived in England when we heard the tale of what happened when Balotelli crashed his Audi R8 near City's Carrington training ground. Police were quickly on the scene to breathalyse, question and search the young Italian. They were particularly keen to know why he had £5,000 in his back pocket, to which Balotelli replied in his halting English: "Because I am rich."

9) Balotelli failed to emerge for the second half of a Europa League game in freezing Kiev last season after suffering an allergic reaction to the grass. Some commentators sneered that he simply didn't fancy the minus-6 temperatures, but Balo did emerge at the airport with obvious swelling to his face, lips and tongue, as well as sores on his legs.

8) In March, Balotelli was fined a week's wages - just the £100,000, then - after being caught throwing darts at youth players from a training ground window. Luckily, he missed, suggesting he'd never win top prize on the revived TV show Bullseye. But then he's probably got a speedboat already.

7) Happily, something good has come from the unfortunate incidents listed above. It's the City chant which goes: "Oooh Balotelli, he's a striker, he's good at darts. An allergy to grass but when he plays he's f***ing class. He drives around in Moss Side with a wallet full of cash."

He caused fireworks at the weekend - once at home and then at the Theatre Of Dreams. And even the day after Manchester City's 6-1 win at Old Trafford, Mario Balotelli's name was still on everyone's lips after unconfirmed reports that he'd been spotted driving slowly through Manchester city centre in his Bentley convertible with the roof down and music blaring, stopping to high-five any Blues fans who spotted him.

Monday also saw the arrival of a brand new and possibly apocryphal chapter in the Balotelli legend. You'll find it at number one on our list of mad and magical Mario moments...

10) Two weeks into his Manchester City career, we all knew something very special had arrived in England when we heard the tale of what happened when Balotelli crashed his Audi R8 near City's Carrington training ground. Police were quickly on the scene to breathalyse, question and search the young Italian. They were particularly keen to know why he had £5,000 in his back pocket, to which Balotelli replied in his halting English: "Because I am rich."

9) Balotelli failed to emerge for the second half of a Europa League game in freezing Kiev last season after suffering an allergic reaction to the grass. Some commentators sneered that he simply didn't fancy the minus-6 temperatures, but Balo did emerge at the airport with obvious swelling to his face, lips and tongue, as well as sores on his legs.

8) In March, Balotelli was fined a week's wages - just the £100,000, then - after being caught throwing darts at youth players from a training ground window. Luckily, he missed, suggesting he'd never win top prize on the revived TV show Bullseye. But then he's probably got a speedboat already.

7) Happily, something good has come from the unfortunate incidents listed above. It's the City chant which goes: "Oooh Balotelli, he's a striker, he's good at darts. An allergy to grass but when he plays he's f***ing class. He drives around in Moss Side with a wallet full of cash."

more at mirrorfootball

Sayang Sarawak, Sungainya Banyak Bot

Madu tualang power! Click here
Sayang Sarawak, banyak sungainya tiada jambatan
Oleh Asi Dani

11 January 2012


CERPEN

Bulan lalu, aku yang dalam perjalanan ke Kota Kinabalu, sempat singgah di Kuching, gara-gara jemputan seorang teman. Mengikut perubahan jadual perjalanan, maka dari bandar Kuching aku akan bertolak ke KK. Tiket asal yang ku beli pada awalnya, lebur begitu sahaja.

Tak mengapalah, ini jemputan istimewa dari seorang rakan baik, aku gelarkan namanya di sini sebagai Z.

“Asi, jom follow aku, kita ronda Kuching,” pantas dia mengajak sebaik aku memijak kaki ke ibu negeri Sarawak ini.

“Ke mana? Bandar?” soal aku.

“Buat apa ronda bandar, sama je dengan mana-mana tempat pun. Kita ke pinggir bandar dulu, ambil angin,” Z menjelaskan.

Aku hanya diam, mata lebih tertarik untuk melihat persekitaran luar. Perlahan-lahan kereta kami bergerak dari kawasan lapangan terbang, masuk ke kawasan bandar. Dalam masa berborak-borak inilah, sedar-sedar kami sudah meninggalkan kawasan bandar yang agak sibuk.

Kami memasuki satu wilayah yang lebih tenang.

“Ex-girl friend kau dulu di UNIMAS kan?” tiba-tiba Z menyoal.

“Ha, kenapa?”

“Tu sebelah, UNIMAS, ” Z menjawab dengan nada menyindir sambil memuncungkan bibirnya menunjuk arah bangunan universiti yang disebutnya.

Kami ketawa.

“Hampeh la kau, awek tu dah beranak dua pun,” Aku cuba meredakan usikan Z. Gadis manis yang aku maksudkan ini dahulunya bercinta bagai nak rak dengan aku, tapi kami gagal. Kini aku dan Z sama-sama tahu wanita itu sudah pun berkahwin dan beranak-pinak. Dan aku pula, hingga kini masih gagal tetapi terus berlagak macho.

Di pinggir bandar

Tak lama melintasi kawasan kenangan pahit manis itu, Z memperlahankan kereta, belok dan parking.

“Tempat apa ni, bro?” soal aku.

“Kita lepak la kejap, minum kopi,” jawab Z pantas.

“Kopi Sarawak ada?” aku bertanya.

“Jangan kata kopi Sarawak, kopi balak pun ada,” jawab Z tersengih-sengih.

Kami minum sambil mata memerhatikan sekeliling, terasa damai melihat suasana luar bandar dengan gelagat pakcik-pakcik yang melepak di warung kopi. Namun tiada apa yang luar biasa di sini.

Selepas membayar minuman, Z membawa aku melihat ikan-ikan yang baru dinaikkan ke darat. Rupa-rupanya pasar tepi jalan ini bersebelahan dengan sungai. Bau ikan menusuk hidung, macam-macam ikan ada. Tapi aku tak melihat seekor pun ikan terubuk yang popular itu.

Menurut Z, ikan itu tak banyak di sungai ini, hanya dijual di pasar Satok. Malah menurut gosip Z, kebanyakan ikan terubuk masin di Sarawak ini datangnya dari Thailand kerana terubuk Sarawak agak terhad tetapi lebih baik, segar dan besar namun lebih mahal.

Aku mencapai sejenis sayur, membelek-belek. Sangkakan ianya pucuk paku tetapi menurut Z, orang memanggilnya sayur midin, enak di goreng dengan kicap. Pecah air liur aku.

“Jom tengok jeti,” Z mengajak. Aku terus mengikut langkah Z.

“Kau perasan tak, apa tak kena dengan tempat ni?” Z menyoal aku seketika sampai di tepi jeti.

Seketika aku memerhatikan kawasan itu.

“ Ha, kenapa pakai feri? Sungai ni bukan lebar sangat pun,” jawab aku dengan mudah.

“Bagus kalau kau tau, ” Z menjawab dan menyambung, “Kau tak rasa bodoh ke tengok keadaan ni? Cuba kau tengok kegiatan orang kampung di sini, cuba kau tengok orang kampung yang berbaris panjang tu.”

Barulah aku perasan melihat kereta, lori, motosikal dan van (teksi) beratur panjang. Rupa-rupanya mereka berbaris menunggu giliran untuk menaiki feri ke seberang, ke Asajaya.

Feri itu kelihatan hanya boleh memuatkan sekitar 10 kenderaan, sedangkan yang berbaris panjang sudah berpuluh-puluh buah tak termasuk motosikal. Kelihatan pengguna-pengguna feri ini memang rata-ratanya orang kampung.

Melihat kepada jenis kenderaan yang dinaiki, jelas mereka bukan orang kaya. Ada beberapa buah kereta yang sudah cukup uzur dan penuh dengan barang-barang niaga, ada pisang, pakaian kanak-kanak, bakul-bakul sayur dan pelbagai lagi.

Yang di dalam kenderaan ini pula kebanyakannya orang-orang tua dan anak kecil, ibu-ibu dan kakak-kakak. Keadaan menunggu di sini agak pasti akan panas jika pada ketika musim panas.

Ada yang melunjur kaki di dashboard kereta sambil menghisap rokok daun, ada yang termanggu di bahu jalan sambil bermain dengan anak-anaknya. Pendek kata, suasana menunggu disini cukup bosan dan memenatkan.

Kenapa tak buat jambatan?

“Kenapa tak buat jambatan?” soal aku.

“Yes! Soalan kau tu pun soalan aku juga,” Z menjawab. Kami ketawa.

Sambil memerhatikan bot-bot kecil aku menyambung. “Kalau kawasan yang dekat dengan bandar pun tak ada jambatan, yang di hulu lagilah masalah kan?”

Z diam, hanya memberi isyarat tidak tahu dengan kedua-dua bahunya.

“Orang-orang sini tak minta di buat jambatan ke? Dah berapa lama macam ni?” aku tambah lagi soalan, mahu Z menjawabnya.

“Kau rasa orang sini peduli ke pasal politik?” Z menyoal kembali.

“Entah, pilihan raya negeri tahun lepas aku dengar pembangkang dah banyak menang, jadi orang sini peduli la kot, ” jawab aku dengan mengagak.

“Itu kawasan majoriti Cina. Ada juga kawasan Dayak dengan Ulu,” Z menjelaskan. “Sini kawasan majoriti Melayu. Aku pun tak pasti Melayu Sarawak ni peduli atau tak tentang politik sebab dia orang di sini kaum minoriti.”

“Tak kisah la minoriti ke majoriti. Aku baca suratkhabar, BN Sarawak kata dia jaga keperluan asas penduduk. Ni jambatan pun tak ada, apa cerita? Pakatan Rakyat tak kan tak bangkit isu ni?

“Atau kau kat sini tak buat kerja,” aku menyindir Z.

“Eh, tengok orang la. Aku bukan tak buat kerja. Tapi au rasa, kita perlu cukup tokoh tempatan yang kuat, kena ada tokoh Cina, Iban, Ulu dan Melayu yang betul-betul komited, barulah mudah sikit nak tarik minat kaum-kaum di sini supaya berani suarakan hak,” terang Z.

“Kalau macam tu, kau saja lah jadi calon kat sini,” aku mencelah.

“Hahaha, kau nak aku jadi calon sekadar untuk buat jambatan?” soal Z dengan muka selambanya.

Kami teruskan perjalan ke kawasan lain. Terngiang di kepala ku, tak kanlah Ketua Menteri dan pemimpinnya yang hidup mewah kaya-raya sanggup membiarkan anak negeri sendiri hidup menderita.

Sumber: rocket kini

Video: Gagak Main SNOWBOARD

Madu tualang power! Click here


'Snowboarding' crow a hit in You Tube

A video of a fun-loving crow seemingly using a jar lid to 'snowboard' down a snow-covered roof has gone viral on YouTube.
The one minute 24 second clip of the bird, captured by a family in Russia, has notched up nearly 250,000 hits in just two days.

The hooded crow is seen taking advantage of the chilly winter weather to repeatedly slide down the roof on the round jar lid.


After the enterprising bird successfully slides down the roof, he picks up his lid and flies back to the top to try again.

The second time around, it tries sliding over a bare patch of roof but quickly realises that snow works much better than roof tiles.

The family who captured the moment watched the bird in awe. "Maybe it is teasing us," one of the children says.

Research has revealed that crows are fiercely intelligent, with powerful memories, planning skills and the ability to trick other animals.

Source: dailychilli

Remember CARLOS VALDERRAMA?

Madu tualang power! Click here
Carlos statue in his hometown of Santa Marta, Colombia

Oh what a player he was...

Sunday, January 15, 2012

Jamil Khir Tukar NAMA

Madu tualang power! Click here
Baru aku tau di tanah sekangkang kera W. Persekutuan ini ada seorang mufti.
Selama ini mampos-mampos aku ingat, WP berkongsi mufti dengan Selangor. 

Buat apa mufti banyak2 ni...? Buat cuntfuse lah! kahkahkah!!!

Kalau tak timbul isu si Jamil Khir mencelup tangannya kedalam tabung zakat, haram aku tak kenal mufti sorang ni. Nak kenal mufti WP?


Ini mufti W. Persekutuan.


Mufti ini cuntfuse. (sini)
Dia cuntfuse dan 'menguntfuse' kan orang lain.
Mufti ini tak baca suratkhabar Keadilan.
Suratkhabar PAS haram tak nak beli.
Yang dia tau sejak kecik, Utusan Meloya, Utusan Meloya dan Utusan Meloya.

Bawak-bawak berkembang la sikit.
Isu ini dah tutup. Selesai.
Jamil Khir memang layak mencelup tangannya kedalam tabung zakat.
Jamil Khir dah termasuk dalam 8 asnaf.
Jgn buruk-burukkan nama Jamil Khir lagi.

Sebabnya Jamil Khir dah tukar nama.
Namanya sekarang Amil Khir.

~Libang Libu~

Saturday, January 14, 2012

Pernah Melayu Jadi PM?

Madu tualang power! Click here
Berkata tuan panglima Bugis di Bukit Siguntang (sini), bahawasanya rakyat semakin yakin.

Dah yakin sangat. Amat yakin. Kompom.

Lembu NFC mandul, tak boleh biak. Menteri agama termasuk dalam 8 asnaf, boleh celup tangan dalam tabung zakat.
Komisyen kapal selam RM500 juta. Anak beranak Liong Sik kaya 70 keturunan hasil PKFZ.
Madey memang keling Kerala.
Linggam memang kaki 'Korek, korek, korek'.
Lubang najis Saiful BauKari pernah dijolok dengan beg plastik.

Yang masih tak kompom, tarikh Nasa mengisi borang UMNO.

~Libang Libu~

Thursday, January 12, 2012

Snapshot: Unfortunate Ballboy Placement At The Emirates

Madu tualang power! Click here

GET IT? GET IT?!??
KAH KAHKAH KAHKA KAH KAH!!!!

Ince on brink of return to management

Madu tualang power! Click here
Paul Ince is being offered a return into management with League Two strugglers Bristol Rovers.

The ex-England midfielder, 44, is the hot favourite­ to succeed sacked Pirates boss Paul Buckle.

But Ince is also wanted by Rochdale, who are second from bottom in League One.

Both clubs want the former Manchester United star to pull off a rescue job like he did at Macclesfield, who he kept in the League in 2007.


Since then he has managed MK Dons, twice, Blackburn – where he lasted just six months – and most recently Notts County.

Caretaker boss Shaun North led Rovers out at Hereford for the final time on Tuesday night.

The Pirates hope Ince will replace Buckle before Saturday’s clash with table-toppers Crawley.

mirrorfootball

Police Find 29 Bags O’ Cannabis In Raid On Rio Ferdinand’s Restaurant

Madu tualang power! Click here

According to several of this morning’s newsrags, a 55-year old junior chef has been cautioned and 29 bags of cannabis have been seized from a locker at Rio Ferdinand’s ‘Rosso’ restaurant (the sordid den of inequity where Wayne Rooney reportedly solicited the services of one ‘Juicy’ Jenni Thompson over a candlelit bowl of chicken nuggets) in Manchester following a Police #drugsraid at the Italian eatery on Friday afternoon.


Apparently police were tipped off after hearing rumours of Rosso’s increasingly fragrant risottos or some such nonsense.

A police spokesman said:

“At 4.15pm on Friday 6th January 2012, police officers executed a search warrant at Rosso restaurant on Spring Gardens in Manchester city centre. As a result of the warrant, 29 snap bags of drugs believed to be cannabis were recovered from a locker in the staff area.

“As part of police inquiries, a 55-year-old man was arrested on suspicion of possession of class B drugs with intent to supply and has been cautioned.”

The chef is also, perhaps unsurprisingly, out of a job as far as Rosso are concerned. We can’t confirm or deny this, but we sincerely hope that the guilty party in question at least attempted the old ‘it’s just oregano officer, honest’ defence.

And that, people, is the news.

whoateallthepies

Wednesday, January 11, 2012

Dakwat Tak Boleh, SOTONG Mahal Sangat

Madu tualang power! Click here
Kejap biometrik, kejap barcode, kejap no siri (sini). Tak lain tak bukan nak menakut-nakutkan orang. Terutama pegawai kerajaan dan warga Felda. Ini kerja nak menipu, tak ada lain. 


Kerja nak bagi kontrek beli alat biometrik, kontrek cetak barcode, kontrek cetak no siri. 

Kerja nak buat taik.

Nak letak barcode pala bana sapa atas kertas undi? Kertas undi yg sempurna ialah kertas undi yg cuma ada logo parti bertanding dan tandaannya. Itu sahaja yg perlu.

Yang diambil-kira diatas kertas undi ialah apa yang ditanda. Tak kira kecik besar, asalkan tanda.

Sapa kata pangkah herot-benyot rosak undi? Tengkorak habah dia berjambul lah! Orang tu terpangkah herot-benyot sebab dah terketar-ketar menahan kencing. Atau pun cuma sempat pangkah kecik, sebab nak cepat nak ke jamban. Dah jenuh menahan taik semasa beratur.

"Pening lalat mengurus SPR ni, sampai botak-botak kepala.!"
 


Macam ni lah, nak bagi senang. Main undi angkat tangan, boleh? kah kah kah!!!

~Libang Libu~


South Afrika Bukan SALAK SOUTH

Madu tualang power! Click here
Pergi South Afrika untuk 2 hari. Ingat apa, South Afrika dekat macam Salak South ka? (sini)


Afrika Selatan bukan dekat. Jarak KL - Johannesburg adalah 5,309 batu/8,543 km! (sini). Lainlah kita rakyat marhaen, naik kapal terbang tanpa henti, kurang-kurang makan masa 10 jam (sini) Dol.... bukan kejap. Kebas buah anak jantan.

Kalau nak pergi jalan-jalan Afrika Selatan selama 2 hari, maknanya boleh pergi untuk berak dan kencing sahajalah. 2 hari maknanya 48 jam. Penerbangan pergi balik dah makan masa 20 jam. Tinggal 28 jam. Belum kira kalau flight delay?

Tak kanlah 28 jam itu boleh sumbat apa segala. Belum kira masa untuk kencing berak di airport. Tunggu teksi. Melangak-langak sesat mencari hotel.

Nak buang air kecil pun, agak-agak la... 2 hari nak buat hapa?
Cari kedai bundle Afrika Selatan jual beg tangan second-hand pun belum tentu jumpa. kahkahkahkah!!!


South African crocodile skin.
Buek beg tangan sodap ni.

~Libang Libu~

Saat-saat Waras Malaysia

Madu tualang power! Click here
Malaysia's Moment of Sanity
An opposition leader's acquittal will help the country end dirty politics and focus on the future.

By BRIDGET WELSH

Yesterday's acquittal of Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim on the charge of sodomy ends two and a half years of a bad sequel. After being convicted once in 2000 on the same charge and subsequently exonerated on appeal, this time the court found that the prosecution failed to prove its case.

The decision is a moment of sanity after three years of political turmoil since the March 2008 polls. That election effectively broke the stranglehold on power of the incumbent Barisan Nasional, the National Front coalition, which lost its two-thirds majority in parliament. After the loss, the ruling United Malays National Organization seemed to go back to its mode of personal-attack politics, as practiced by former Prime Minister Mahathir Mohamad. The new accusation against Mr. Anwar also signaled a return to the ways of the Mahathir era.

Eric Cantona wants to be French president

Madu tualang power! Click here
Football legend Eric Cantona is bidding to return to the spotlight as the French president, according to shock claims in France.

The former Manchester United bad boy turned movie star has reportedly sent letters to mayors around his native France seeking their support.

Cantona, 45, would need 500 of their signatures to run but he has yet to confirm publicly that he wants Nicolas Sarkozy's job.

And his own website was today redirecting to that of a homeless charity fuelling speculation the bid is a publicity stunt.

Now, Where Are Ours?

Madu tualang power! Click here
Orchard Road is world's top shopping street


Singapore's Orchard Road has been named the top shopping street in the world, beating 29 other premier shopping belts including Paris' Champs Elysees and London's Bond Street, in a mystery shopping survey conducted by a French marketing consultancy, Presence Mystery Shopping.

The marketing company sent about 90 mystery shoppers to nearly 400 retail outlets in these 30 cities.

The mystery shoppers gave Orchard Road the high scores in all the judging categories and received a total of 89 points out of 100.

The four categories looked at the cleanliness of the streets and retail outlets, the quality of the retail staff and the friendliness of passers-by.

Luxembourg's Avenue de la Liberte came in second with 85 points and PC Hoofstraat in Amsterdam, was third with 83 points.

Daily Chilli

Tuesday, January 10, 2012

Imran Khan's Pakistan

Madu tualang power! Click here
Between Oxbridge and partridge, Imran Khan could have lived happily ever after, milking the first and shooting the second, a Lord of Swing wafting on privileges due to a legitimate national hero who brought home the World Cup in 1992. He could have taken the soft route to power. Gen. Muhammad Zia-ul-Haq invited him to join his Cabinet. Khan refused, a singularly sensible decision, not least because the controversial general was dead within a few weeks of his offer.

Instead, Khan chose to test his commitment and fortitude in the deadly chaos of Pakistan’s electoral politics.

This book is the story of how a big boy who also played at night grew up to become Man of Destiny. The odds are good that he could lead his country’s government in 2013.

City plot £60m swoop for Wayne Rooney

Madu tualang power! Click here
Manchester City will make another swoop for Wayne Rooney if the Manchester United star’s truce with Sir Alex Ferguson fails to hold.

United joined forces with the Rooney camp on Friday night to rapidly dismiss claims that the ­player’s relationship with his illustrious manager has been damaged ­beyond repair.

But Sunday Mirror Sport understands that tensions continue to ­simmer between the two biggest personalities at Old Trafford.

If the peace pact agreed by United and Rooney’s advisers fails to hold, Roberto Mancini will ask Sheikh ­Mansour to bankroll a £60million transfer that will stun football.

THIERRY HENRY’S TOP 10 GOALS OF ALL TIMES

Madu tualang power! Click here
Thierry Henry has sensationally re-signed for Arsenal on a two-month loan deal after insurance details with New York Red Bulls were finally resolved.

The 34-year-old Frenchman had been using the club’s London Colney facilities for the past several weeks during the MLS off-season, before signing on the dotted line which will see him at Arsenal until February.



Source: Transfer Tavern

Monday, January 9, 2012

Zunar Memang CILAKE Part 2

Madu tualang power! Click here

Memang CILAKE Part 1, klik (sini)
kihkihkih kihkihkih!!!

Anwar's Last Supper

Madu tualang power! Click here

Anwar Ibrahim: Messages From Family Members

Madu tualang power! Click here

Dekat Tapi Jauh - So Near Yet So Far

Madu tualang power! Click here


Nurul Izzah: We Are Lucky Only For 1 Reason Because Malaysia Is So Rich

Madu tualang power! Click here

Anwar: Kita berada di sebelah yang benar dalam sejarah!

Madu tualang power! Click here
Meskipun mengalami penderitaan lantaran hukuman penjara yang dilaluinya pada tahun 1998, namun Anwar Ibrahim tetap bersyukur kerana dirinya masih hidup (survive) setelah mengharungi pengalaman tersebut. Berdepan dengan keputusan kes liwat 2 yang bakal diumumkan mahkamah tinggi pada 9 Januari 2012, beliau dengan yakin berkata, "We are on the right side of the history!"

Dalam ucapan lebih daripada sejam itu, Anwar Ibrahim lebih menekankan isu kebangkitan mahasiswa, mengimbas pengalaman dirinya ketika menyandang jawatan Menteri Kewangan dalam kerajaan, mengkritik sistem negara yang semakin bobrok di depan mata. Beliau hanya menyentuh tentang 9 Januari ketika menyimpul ucapannya, bagaimanapun menegaskan bahawa adalah lebih penting untuk rakyat menumbangkan kerajaan Barisan Nasional dalam PRU akan datang.

Anwar Ibrahim, 65, berucap di depan lebih 2,500 orang di dalam dan di luar Dewan Gasing Indah, Lembah Pantai semalam, menyatakan keyakinan dirinya bahawa masyarakat yang berbilang kaum di Malaysia ini mampu mencipta sejarah untuk menjatuhkan kerajaan yang korup dalam PRU 13. Malah, kumpulan-kumpulan seperti PERKASA bakal difailkan ke dalam muzium sejarah Malaysia selepas itu.

Jangan hanya cakap pasal penderitaan

Anwar pernah dipenjarakan selama enam tahun, sebelum dibebaskan pada 2 September 2004. Ketua Umum Parti Keadilan ini berkongsi hikmah di sebalik itu, mendakwa bahawa pengalaman yang dilaluinya menjadikan dirinya lebih matang ketika membincangkan soal kaum. Malah beliau berkongsi nasihat Tok Guru kepadanya, jangan hanya lihat kepada penderitaan, tetapi pengalaman tersebut menjadikan dirinya lebih sedar masalah rakyat sebagai seorang pemimpin.


Anwar berkata, dirinya pernah berucap di dalam masjid, mengambil contoh seorang anak Cina miskin bernama Swee Lin yang memperolehi 12 A tetapi tidak diberi biasiswa. Beliau berucap di depan umat Islam, bahawa Swee Lim perlu diangkat sebagai anak kita. "Kita Melayu, kita pertahankan hak Melayu, kita mengangkat martabat Islam, tapi kita mesti adil," katanya. Beliau berkata, orang boleh mempertikaikan bahawa dirinya membuat retorik politik, tetapi pengalaman enam tahun dalam penjara, membuatkan dirinya berkata dari dasar hatinya.

Anwar memulakan ucapannya dengan kebangkitan mahasiswa, yang seharusnya berperanan sebagai suara hati masyarakat. Dengan nada sinis, beliau menyindir bagaimana sesetengah siswa sekarang mencium tangan menteri korup yang menindas rakyat.

Kemudian beliau mengisahkan pengalamannya ketika menyandang jawatan Menteri Kewangan, berpeluang ke Kampung Kerinchi yang perjalanannya 10 minit dari pejabatnya di Jalan Duta, melihat sendiri betapa miskin dan robeknya keadaan di sana, tatkala dipuji dengan angka pertumbuhan ekonomi yang besar dan megah.

Beliau mendakwa dirinya cuba untuk memperbaiki keadaan, mengumpul dana dari bank untuk melancarkan Projek Perumahan Rakyat Termiskin. Beliau menyindir bahawa menteri sekarang tidak lagi berwibawa untuk berbuat demikian, kerana disogok oleh orang kaya. Anwar kemudiannya mengkritik bagaimana kroni UMNO mengaut keuntungan dengan perjanjian konsesi yang tidak adil, dan berakhir dengan rakyat yang menanggung beban tersebut.

Malah, mengambil contoh bagaimana seorang wanita dari keluarga miskin dihukum kerana meminum arak, tetapi Menteri yang menyalahgunakan wang zakat dipertahankan, Anwar berkata dirinya tidak menggalakkan orang minum arak, tetapi menganggap sistem ini tidak adil apabila mereka yang miskin dihukum, pada masa yang sama, orang yang kaya dan berkuasa dibiarkan bermaharajalela.

Beliau mengulangi tiga kemungkinan yang dihadapinya pada 9 Januari, pertama, tidak bersalah dan dibebaskan, kedua, dihukum tetapi diikat jamin dan ketiga, dipenjarakan terus. Beliau mendakwa dirinya tidak terusik dengan keputusan 9 Januari, menekankan bahawa beliau akan teruskan usahanya, malah menyeru rakyat bersamanya untuk menjatuhkan kerajaan yang korup dalam pilihan raya umum yang akan datang.

Turut hadir memberi ucapan termasuk bekas pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Abdul Aziz Bari, aktivis sosial Hishamuddin Rais, Setiausaha Menteri Besar Selangor Faekah Husin, selain ahli parlimen Lembah Pantai merangkap Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar.

merdekareview

Lalang Pun Tahu Mintak MAAF

Madu tualang power! Click here
Zaid Ibrahim apologises to Anwar on eve of 901

Having left PKR in a huff in 2009, Kita president Zaid Ibrahim has chosen the eve of the sodomy trial verdict to offer his apologies to PKR de facto leader Anwar Ibrahim.

"Anwar, I have said some harsh things about you. I am sorry.

"Politics sometimes brings the worst in us. I hope you will be fairly treated," he said on Twitter today.

In response, Anwar tweeted, "Thank you and continue to support the reform agenda."

Last year, Zaid had attacked Anwar scathingly at the height of a heated fight against Azmin Ali for PKR deputy presidency.

The acrimony eventually led to Zaid leaving the party to form Kita.

Zaid’s apparent change of heart was already evident last Tuesday, when the former de facto law minister also defended Anwar against blogger Raja Petra Kamaruddin’s damaging comments to New Straits Times.

In a posting on his blog, Zaid said he could not fathom why Raja Petra was "cannibalising" the opposition.

He added that while he may not agree with Anwar on many fronts, it was undeniable that PKR de facto leader had strengthened the opposition movement in Malaysia.

Anwar in turn said in an interview with Malaysiakini last week, that no one, including Zaid, should be "condemned for life".

Source: malaysiansmustknowthetruth

The Anwar Verdict

Madu tualang power! Click here
A chance for Obama to speak up for the rule of law in a Muslim ally.

We have a stake not just in the stability of nations, but in the self-determination of individuals.” That was President Obama at the State Department last May, rolling out his own version of the freedom agenda for the Muslim world. So why has the Administration been virtually silent when it comes to one of the most notorious and long-running abuses of power taking place in the Muslim world today—this one in our good friend and ally, Malaysia?

The abuses in question concern Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim, who on Monday faces a verdict—and potentially years of jail time—on dubious sodomy charges. Mr. Anwar first went through this charade as a deputy prime minister in the late 1990s, when he fell out with then-Prime Minister Mahathir Mohamad during the Asian financial crisis, was savagely beaten by police and ultimately sentenced to prison on sodomy and corruption charges.

Mr. Anwar spent six years in prison. In 2004 the sodomy charges were overturned by the country’s highest court—a year after Mr. Mahathir had left office. Yet Mr. Anwar was again served with sodomy charges four years later, after the ruling UMNO party had lost its two-thirds majority and the opposition seemed close to assembling a parliamentary majority.

The current case is even flimsier than the last one. It is based mainly on the word of one accuser who, as it so happened, had met with then-deputy prime minister, now Prime Minister, Najib Razak days before the alleged incident. Doctors at two hospitals could find no evidence of rape in the aftermath of the alleged incident. Nonetheless, political observers anticipate a guilty verdict.

This is happening in the context of growing discontent among Malaysians with UMNO’s ruling order, and Mr. Najib’s ambivalent attempts at political reform. But if that’s reminiscent of the unhappiness that presaged the Arab Spring, so too is the don’t-rock-the-boat attitude of the Obama Administration.

Malaysia is supposedly a moderate Muslim country and a useful regional counterweight to China, and the President was full of praise for Mr. Najib’s “great leadership” when they last met in November. As for Mr. Anwar, the State Department has publicly offered no more than boilerplate about his case. Perhaps quiet diplomacy is now at work on Mr. Anwar’s behalf, but that kind of diplomacy is fine only as long as it produces results.

In the meantime, Malaysian democracy could benefit from a sign that the U.S. is not indifferent to Mr. Anwar’s legal ordeal or to the political system that has allowed it to continue. U.S. interests could benefit as well. “Failure to speak to the broader aspirations of ordinary people will only feed the suspicion that has festered for years that the United States pursues our own interests at their expense,” said Mr. Obama in May. Mr. Anwar’s case gives the President a chance to show that he meant what he said.

Source: blog mat nuar

Boleh describe? Acquitted.

Madu tualang power! Click here

Pesanan Dato’ Seri Anwar Ibrahim

Madu tualang power! Click here
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Tanggal esok 9 Januari 2012 ini, penghakiman kes Fitnah Liwat II akan termaktub dalam sejarah, samada sebagai detik penentuan keadilan ditegakkan ataupun hari gelap buat kedaulatan undang-undang dan kepada mereka yang perjuangkan keadilan.

Saya menyeru seluruh rakyat Malaysia agar membulatkan tekad serta iltizam dalam menuntut pembaharuan politik. Mereka boleh mengaibkan saya, mereka boleh menghumban saya ke penjara, mereka boleh menginjak hak rakyat dan mereka boleh memukul kita hanya kerana berkumpul, akan tetapi mereka takkan dapat merampas kehormatan diri, maruah serta semangat kita untuk melakukan apa yang benar dan memperjuangkan apa yang kita percaya.

Mengulangi fitnah keji sejak dari 1998 lagi terhadap diri saya dan sepanjang sandiwara perbicaraan yang panjang ini, pelbagai fitnah dan tohmahan telah dilemparkan, namun ianya tidak menghakis keyakinan rakyat. Kita telah menyaksikan betapa polis, pihak pendakwaan dan kehakiman serta media yang dikawal UMNO berganding bahu memastikan agar kerajaan BN yang rasuah dan zalim ini terus berkuasa.

Walau apa pun jua penghakiman yang akan diputuskan nanti, ia harus tetap melonjakkan semangat dan keyakinan menuntut perubahan bagi menegakkan hukum, melaksanakan sistem ekonomi saksama dan memupuk semangat persaudaraan yang tulen. Usaha dan upaya mestilah digembeling demi membanteras kezaliman, rasuah dan penyalahgunaan kuasa. Pastikan pada Pilihanraya Umum ke 13 nanti, kebangkitan rakyat akan menghumban penguasa angkuh dari tampuk pemerintahan.

Mereka mungkin berhasrat memenjara dan merantai saya tetapi mereka takkan sesekali dapat memasung jiwa dan semangat saya. Di sini saya mengulangi ikrar bahawa saya tidak akan berhenti selagi kita belum berjaya melaksanakan Perubahan dan menghapuskan segala kebejatan yang dilakukan oleh kerajaan UMNO-BN dan membangunkan sebuah bangsa yang adil lagi saksama. Berbekalkan semangat perjuangan yang murni serta bertawakal kepada Allah, Inshaallah, perjuangan kita akan mencapai kejayaan.

Saya akan tetap bersama anda semua di hati dan jiwa saya dan bersama-samalah kita bina sebuah negara Malaysia yang baharu.

ANWAR IBRAHIM

=========
Come tomorrow, the 9th January 2011, the judgement of the Sodomy II case will go down in history as a defining moment or indeed a day of infamy in the fight for justice and a better Malaysia.
I call on my fellow Malaysians to remain firm and committed in their clamour for political reform. They can assassinate my character, trample on our rights, they can put us behind bars for speaking up and they can even beat us up just for being together but they can never take away our dignity and our spirit to do what is right and fight for what we believe in.

Beginning from the first heinous plot back in 1998, they then repeated this bare and scurrilous allegation against me three and half years ago and since then have launched relentless attacks on my character. Throughout this sham trial, the people have seen how the police, the prosecution and the judiciary and the UMNO controlled media are working together to secure the continuation of this corrupt BN government.

Whatever the judgement may be, let us renew our conviction to bring about change – to uphold the rule of law, to have a fair and equitable economic system and to foster a true spirit of brotherhood among all Malaysians. We must remain steadfast in our fight against corruption, abuse of power, oppression and tyranny.

Rest assured that in the coming 13th General Elections, the voice of the people will be heard and this corrupt and arrogant government will be toppled from their pedestals of power.

They can put me in a cage and chain me to the ground but they can never imprison my soul and my spirit. I make this solemn promise to you that I will not rest until we make right the wrongs committed by this corrupt government and bring about a just and equitable nation.

I will remain with you in heart and soul and together we will build a new Malaysia.

ANWAR IBRAHIM