Wednesday, September 14, 2011

Hargailah Warna PONGGONG Kita

Madu tualang power! Click here
Dulu khabarnya ada projek nak bagi beras melalui kupon, tangguh. Kalau ada orang kebulur, dah ramai yang padam menanti projek beras subsidi. Dulu kata nak kasi elaun RM2,000 sebulan kepada para johan tilawah, sekupang haram tak masuk akaun. Serupa macam nak memansuhkan PPSMI. Tangguh dulu. Buat-buat pekak badak sampai orang lupa. Sayang sangat dia kat bahasa penjajah, walhal kompom ponggong hitam legam. Ini semua projek yang ditangguh sampai kiamat.

Sekarang Projek Sapu Duit Prepaid 6 Kupang ditangguhkan. Bezanya tangguh Projek Sapu Duit Prepaid 6 Kupang semacam akan dijalankan semula, sedangkan tangguh projek kupon beras, elaun johan tilawah dan tangguh pemansuhan PPSMI, tangguh sampai berjambang.

Ini telur Mario Balotelli.
Masih hitam legam
walaupun dia dikelilingi
ponggong2 putih Itali.
Susah benar nak memansuhkan PPSMI ilham MamakKutty Madey ini. Ingat bila dah berserapah Bahasa Inggeris boleh luntur warna ponggong hitam?

Hargailah warna ponggong kita. Sedarlah warna ponggong kita hitam. Jangan berangan dengan memaksa budak sekolah belajar Matematik dan Sains dalam Bahasa Inggeris, warna ponggongnya boleh bertukar jadi merah atau putih.

Orang Jerman, orang Jepun, Korea, Iran semuanya berbangga dengan warna ponggong masing2. Mereka tidak pernah berangan untuk menukar warna ponggong dengan cuba bertutur bahasa asing. Cuma kita yang terhegeh-hegeh nak berponggong putih merah macam orang putih.

Muhyidin sebagai ketua ponggong hitam harus sedar bahawa percubaannya untuk menukar warna ponggong budak2 sekolah dengan PPSMI tidak akan berjaya. Ponggong mereka akan kekal hitam macam hitam lebam dipipi kanan Muhyidin.

~Libang Libu~

1 comment:

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.