Friday, October 22, 2010

Parti Biskut

KOTA BAHARU, 22 OCTOBER, 2010: Angkatan Keadilan Insan Malaysia (AKIM), a splinter party of PAS, is expected to announce the name of its candidate for the Galas by-election on the eve of nomination day, which is on Tuesday.

Its deputy president Zulkifli Zakaria said the announcement will either be made in Gua Musang or through a press release. "We are all geared up for the by-election," he said when contacted in Gua Musang today.

Cekap parti biskut ni, parti sekejap ada sekejap hilang..

Orang tengah tergaru2 cari calon


Yesterday, PAS had announced that its Gua Musang division deputy chief Dr Zulkifli Mohamed, 44, will be PAS' candidate for the by-election while the Barisan Nasional has yet to announce its candidate.

Polling is on Nov 4.

-- Bernama

liq

MADEY Fobia

Oleh MOHD RASHIDI HASSAN | rashidi@harakah.net.my

BEKAS Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad nampaknya masih terus fobia dengan kehadiran bekas Timbalannya, Dato’ Seri Anwar Ibrahim dalam politik negara.

Fobianya Mahathir seolah-olah beliau sentiasa dihantui bayang-bayang Anwar, walau ke mana beliau pergi.

Bukan level 'ketegaq' dah ni..thee he he, ini dah masuk level terketaq-ketaq!

Bukan fobia, makna fobia lembut sangat.. cakap la dah takot. Takot anak botak tak merasa jadi PM

Takot anak tauke beer tak boleh jual beer kat 1Malaya..theee he he

Mintak Madey panjang umur murah rezeki tulang belakang tak lari..thee he he

Sebab cita2 Madey paling ultimate; memandu Protong naik jambatan bengkang bengkok ke Singapooorah!



Sepatutnya pada usia extra emas seperti sekarang ini, bekas Presiden Umno itu harus banyak berehat dan meluangkan masa dengan anak cucu cicit. Tidak perlu hirau politik negara.

Baru-baru ini pun bekas PM itu dimasukkan ke sebuah hospital di Australia kerana keadaan kesihatannya tidak stabil. Ingatkan bila beliau dalam keadaan tidak sihat, beliau akan berhenti bersuara. klik kat SINI utk ke blog Mat Nuar

liq

Ikutlah Resmi BULU JAGUNG

KUALA LUMPUR, 21 Okt — Calon timbalan presiden Azmin Ali mendakwa pesaingnya Datuk Zaid Ibrahim mengamalkan pendekatan propaganda Umno ekoran kenyataan beliau kelmarin bahawa Parti Keadilan Rakyat (PKR) hanya bergerak atas isu tunggal — Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Saya nak bertanya Zaid, mengapa beliau bercakap menggunakan bahasa Umno?” kata Azmin kepada The Malaysian Insider mengulas tulisan Zaid dalam blognya kelmarin.

Jagung muda, bulu pon tak berapa nak tumbuh.


Balik Klate nanti, beli jagung 2 tongkol..thee he he Satu jagung muda. Satu jagung tua.. koyak, tengok bulu jagung

Dah tentu la jagung muda bulu blonde halus2 lembut2..Jagung tua sure dah keras kerinting.. dah matang..isi dah makin ganyut thee he he

Kalau umur setahun jagung jgn la memandai2 sangat, humble la sikit, tau la ada law firm..thee he he

Marah la kawan2 yg dah merasa air gatal, cota, boot FRU

Kena bogel dalam lokap, kena tumbuk biru lebam, nyaris tak mati kena flying kick..thee he he

Budak setahun jagung tak pernah merasa.. tau2 rumah dah siap tthee he he

KAH KAH KAH pangKAH la lagi!! Pergi pangKAH lagi UMNO.


Ini jagung tua, habis bulu udah luruh!

“Ini adalah kedudukan yang diambil Umno sejak hari pertama (Anwar dipecat pada) 1998, mengatakan bahawa Keadilan adalah parti yang hanya berpusatkan (kepentingan) Anwar,” kata beliau yang memperoleh pencalonan tertinggi pada pemilihan PKR kali ini. klik kat sini utk ke MalaysianInsider

liq

50 Tahun Kontrek Sembunyi Bawah Bantal

KUALA LUMPUR: Dr Mahathir Mohamad said there will be no dispute over rights if Malaysians continue to honour the social contract agreed to by leaders of the various communities.

" We had a formula which had worked very well for 50 years. Why do you want to change it? Why do you want to cause tension between races?" he added.

Social contract ni benda apa..thee he he 1Malaya tak pernah tengok kontrek ni..

Kontrek kayakan anak menantu ipar duai cucu cicit ada la...thee he he

Tunjuk la.. bagi semua orang tengok..letak kat muzium, daripada biar muzium berkarat nak runtuh..thee he he

Tunjuk laa kat sekolah2, bagi budak2 tengok, buat roadshow..thee he he

Kalau tidak orang tak mau percaya, orang akan cakap AUTA lah!! thee he he

Kontrek buat jambatan bengkang bengkok pergi Singapooorah ada la..thee he he

Tapi tak jadi, LKY tak bagi..thee he he tau takot dgn LKY..thee he he tunggu la sampai LKY mati pulak..

Kot2 nak merasa bawak Protong naik jambatan bengkang bengkok ke Singapooooorah!!


He was commenting on the presidential address of Najib Tun Razak at the Umno general assembly here, where he said that the special rights of the Malays were enshrined in the Federal Constitution and should not be questioned.READ MORE HERE

liq