Saturday, March 27, 2010

The Real Facebook. Scary.. thee he he

SHAH ALAM 21 Mac- Sebanyak 92 peratus rakyat Malaysia menjadi pengikut setia kepada media baru seperti laman sosial Facebook dan Twitter serta meletakkan kepercayaan kepada laporan berita melalui media tersebut berbanding media arus perdana...lagi

Laaaaaaddd....zat!

Paper mahal...RM1.50 you know?
Nipis melayang, kertas pakai kertas murah
Berita mesti nak menggodek membodek..


Sapa nak percaya..thee he he
Sapa nak beli? thee he he
Ameno-koko terpaksa beli..
Kalau tak beli, bengkrap Utusang Malayalang die..
Gulung selimut Berita Hairang..thee he he

Baik bukak Facebook..
Jantan betina ramai..

Tapi agak2 la.....
Nak jadi muka mcm ni?
Nak? nak??

*foto courtesy of Toowex Prodigy. He plucked it somewhere from the web.




liq

Pandai Besi

TUDM cipta sejarah selenggara 'Charlie'

KUALA LUMPUR - Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) mencipta sejarah tersendiri apabila menyelenggara sendiri sebuah pesawat miliknya yang kini sudah memulakan penerbangan.

Pesawat pengangkut C130H buatan Amerika Syarikat yang turut diberi jolokan 'Charlie' itu telah menjalani pemeriksaan struktural selama 11 bulan sejak 14 April tahun lepas oleh satu pasukan dianggotai dua pegawai kejuruteraan dan 25 juruteknik dari cawangan kejuruteraan TUDM...lagi

Ini yang mat saleh respek kat kita..
Jepun pun goyang kepala..thee he he

Beli besi, asyik besi second hand..
Beli sub-marine, dibantainya tak reti menyelam..
Udah reti menyelam, tak reti nak timbui-timbui!

Pesawat Charlie C130H ni dah tua..
Mula dikeluarkan pada tahun 1974..
Dah 36 tahun umurnya dol..
Udah tua yop..lutut udah longgor

Beli yang baru tak bley ka?
Beli la yg brand new utk 1Malaya.

Bior Pape Asei Bergaye!

liq

Tidur Mampuih

Mahasiswa bunuh rakan kuat berdengkur dihukum
2010/03/27
Metro

BEIJING: Seorang penuntut universiti di timur laut China dihukum mati kerana membunuh rakan sebiliknya yang kuat berdengkur, lapor media tempatan semalam. Guo Liwei, 24, didapati menikam dada dan belakang mangsa yang berusia 23 tahun itu pada November tahun lalu.

Agensi berita Xinhua melaporkan, Guo turut diarah mahkamah Changchun di wilayah Jilin, membayar ganti rugi RM128,992 kepada keluarga mangsa Bagaimanapun, pelaksanaan hukuman mati itu masih ditangguhkan...lagi

Laaaaaaaa..
Ini pun boleh jadi hal la
..

Jangan hukum bunuh dgn tali gantung..
Hukum dia dgn "tak bagi tido sampai mati"..thee he he
Ada ke hukuman macam tu?

Mamat ni nak lelap je..
Rodok dia dgn cota..
Simbah dgn air..
Lastik anu dia..thee he he
Pasang lagu rock kuat2 dlm bilik..
Gam kelopak mata mamat ni dgn kening dia..jgn kasi tutup..
Jgn bagi baring, suruh dia berdiri 24 jam..
Dia nak baring je, terajang telo dia..thee he he

Kalau Penjara Beijing tak reti nak buat..thee he he
Hantar kat Bukit Aman.

liq

Fined for baring breasts for free drinks

Desperate situation calls for desperate measures.

To entice their customers to buy them drinks, three Filipinas bared their breasts in a pub on Duxton Road, which is the clubbing hub for Singapore.

For their indecent public behaviour, Bernadeth Sonido, 35, Michelle Alejo Bacorro, 28, and Ma Lourdes Dela Cruz, 26, were fined S$1,000 (RM2,400) each.

A district court heard that ..go to DailyChilli

Go to clubs on Ladies Nite..
Drinks are aplenty..

RM2,400 is a hefty sum of money..
You could get implants with it.
A cheap implant lah.

But one side only lah!!

liq

Oh! Azizah...



By Rahmah Ghazali

KUALA LUMPUR: DAP veteran Karpal Singh today asked why Zulkifli Noordin waited four years to drop a 'bombshell' that he was offered a hefty reward to implicate the prime minister and his wife in the murder of Mongolian national Altantuya Shaariibuu.

He also challenged the politician to reveal the name of the alleged ..more

Laaaaaaa...
4 years brader..
Ampat tahun..bukan kejap
..thee he he

Berjanggut beruban menunggu..
Tunggu jugak..thee he he
Mat Nuar kedalam 6 tahun..Tunggu.....

Apa daa Misai Gatai..
Kan Kak Zah dah bagi tau..move on..thee he he
Tak gheti-heti..

Orang dah bahagia..thee he he
Dah dapat anak sorang..

liq

More 'many people crazy gamble'


Saifudin responds

Harakahdaily
KUALA LUMPUR, March 24: Machang MP Saifuddin Nasution (PIC) said Pasir Mas MP Ibrahim Ali should first check the parliamentary hansard before accusing him of making baseless allegations.

Yesterday, Saifuddin linked Ibrahim Ali, who has been in the limelight recently over the ultra-Malay Perkasa organisation which he founded, to a gambling..

"Do the supporters and members of Perkasa know that Ibrahim Ali who fights against Chinese like Vincent Tan actually goes to bed with Vincent Tan?" asked Raja Petra, referring to the independent MP's attack on Tan and several other non-Malay tycoons in a recent interview with news portal Malaysiakini...more

Laaaaaaaaaa...
Biar betul..thee he he
Abe broheng ali?


Kalau 'goes to Vincent's house', ok..tara masalah..
Tapi ini..
Susah nak percaya ni..takkan kot...

'Goes to bed with Vincent'?

Mat Broheng ni versatile..
UMNO boleh..
46 boleh..
PAS boleh..
Bebas boleh..

Vincent Tan pun 'boleh' jugak?

liq

Pergi Reput Dalam Kolam Dulu


Khalid tara mau layan.

Harakahdaily

SHAH ALAM March 26: Selangor Mentri Besar Khalid Ibrahim said his administration will continue to work with the federal government in implementing the Water Services Industry Act 2006, despite a RM10.75 billion offer from Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor (Splash) to take over the industry.

Khalid said on-going discussions would continue on the WSIA, which is aimed at consolidating all water concessionaires ..more

Laaaaaaaaaa...
Datuk tak layan?

Rugi..rugi..

Itu la syarikat yg akan mewujudkan beribu peluang perkerjaan..
Duit bukan ada, tapi amik risiko pinjam duit bank billion2..thee he he
Syarikat ini akan berbelanja besar..
Mewujudkan peluang utk industri2 SME..
Syarikat ini jugak la akan bermasalah..mcm biasa..thee he he
Syaikat ini akan hampir bengkrap..

Jeng..jeng..kerajaan Ameno-BN akan tolong..
Mai mari pakej stimulus..(duit sapa ni?)

Syarikat pun sihat balik..
Syarikat ini akan mewujudkan semula beribu peluang perkerjaan..

liq

Bomoh Pun Doktor Jugak

A doctor too many.

MARCH 26 — Malaysia, a country with about 26 million inhabitants, boasts of 24 medical schools now.

Just a few years ago, the number was less than 10. In fact, when my eldest son entered medical school 10 years back, I could count the medical schools with my fingers. Now even with my toes and my fingers, I can no longer. Some of the names are so new that I, as a doctor, did not even know they existed until I did some research for this article...more

Theee he he...
Ini mana punya statistic..
Prof mana buat kajian..
Prof lulusan mana daa..

Sekolah perubatan memang banyak..thee he he
Tapi yg keluar bukan doktor..
Laki perempuan berebut nak jadi nurse..
Bergaduh2 nak jadi doktor gigi..
Nak jadi farmasis
. Tak dapat, ugut nak bunuh diri..thee he he

Sapa nak jadi doktor..
Kalau kerja dok main lendir bulu tompok tilam..thee he he

Bagi la tugasan mencabar sikit..thee he he
Contoh: macamana nak buat org tak perlu berak langsung..
Setelah menderita tak berak 2 hari, sebab rektum kena sondol.

liq