Saturday, February 27, 2010

Contoh Teladan Yang Baik


Ini yang kita nak tengok.
Kita bangga dengan anak bangsa seagama kita.
Masakan tidak, seawal pagi telah bangun mendahului kokok ayam jantan.
Sembahyang subuh berjemaah di kariah masing2.
Disusuli sembahyang sunat dhuha menjelang terbitnya mentari.
Berkumpul dan berarak..



Ada pulak yang bersorak.
Bersorak?
Dey! Ini perarakan maulud..
Bukan perarakan Perkasa Brohing Ali..
Bukan perarakan ahli Ameno koko dgn "Hidup Melayu"nya!


Nak bersorak kena la tunggu Saiz-pool BauKari Azlan mengaku sememangnya dia penghidap buasir.. (itu pasal takut berak, postpone 2 ari!)

Nak bersorak kena la tunggu Mat Nuar tak jadi masuk jel. thee he he

liq

Apa-apaan Lagi Nong..

Puduraya Bakal Berubah Wajah


Mungkin jadi macam ni!

..atau pun mungkin macam ni!

..nak gempak, buat jadi macam ni.


Oleh FARHANA HANIM
MOHD. MYDIN
berita@kosmo.com.my

KUALA LUMPUR - Penutupan Hentian Puduraya di sini selama empat bulan untuk proses ubahsuai yang dijangka bermula pada pertengahan Mac ini bakal merubah wajah hentian bas utama di ibu negara itu setelah 34 tahun beroperasi.

Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin berkata, melalui pengubahsuaian terbaru itu, kawasan menunggu di bahagian bawah Puduraya akan ditambah dengan pendingin hawa dan diperbesarkan tiga kali ganda sementara medan selera dipindahkan ke tingkat atas.

Projek nak yang besar2..
Projek nak yang bilion2..


Wajah memang dah kerap bertukar..tee he he
Habeh...dah berbelas tahun..
Kalau ikut umur budak..ada yang dah gugur bulu pahat, ganti yang baru..tee he he..

Dah berbelas tahun Nong..
Cuba tengok muka mantan mamak bendahara TUNgkek?

Kerepot. Pungkoq makin pipih. Tulang belakang dah melengkong tu..Tengok muka 'Moh le'yidin.. thee he he (jgn sebut! mtk simpang!)
Tapi Samy & Dr Gigi Toyo maintain.. (botox murah sekarang.. tee he he)

Jangan nak sambung auta lagi Nong..
Biar Puduraya maintain wajahnya..Puduraya pun tak nak wajah bertukar..tee he he
Tambah2 jadi macam muka TUNgkek.. muka 'Moh le'yidin..

ramai ke orang Melayu guna nama 'Nong'?

liq

Mintak Tolong Mat Ezam

..Mat Ezam ada banyaaak kotak.

Boycott of fish imports

2010/02/27
NST NoSuchThing

By Chong Chee Seong and Ahmad Fairuz Othman

MUAR: A group of fish traders in Johor, Selangor, Perak and Kedah will stop imports from Monday in a move that is expected to result in some shortage in the west coast of Peninsular Malaysia.

They are dissatisfied with the ruling that requires them to use the more expensive food grade insulated fish boxes instead of the normal containers beginning Monday.


Laaaaaaaa..
Ini nak cari pasal..
tee he he

Macam kes gula..tee hee hee
Mula2 kata gula tak akan naik harga..
Kemudian heboh kata harga gula 1Malaya murah..
Lebih murah dari harga gula di Zimbabwe..Kumudian gula dah tak ada stok..
Laris sangat,
sebab lebih murah dari Zimbabwe..!
Esoknya harga naik 5 kupang..teee he he
Pun sebab harga lebih murah dari Zimbabwe!

Ni nak naikkan harga ikang pulak..
Tak makang ikang la kite..ikang mahal..
Mahal supo bedil!


Ini kena jumpa Mat Ezam Stokist Kotak..
Mintak ampon kat dia..
Kotak2 dulu simpan lama2 buat hapa..
Jangan isi duit banyak2 dalam kotak!


Cuba kira, ada 12 bijik kotak tak?
liq

Kak Pidah Libang Libu Again

The injury was self-inflicted

2010/02/25

KUALA LUMPUR, Thurs -- Raja Azman, the son of fugitive blogger Raja Petra Raja Kamaruddin, inflicted injuries on himself at the Sungai Buloh prison but not in an attempt to commit suicide, according to the Human Rights Commission of Malaysia (Suhakam).

Suhakam commissioner Datuk N. Siva Subramaniam said today Raja Azman, 34, told him that he slashed his left arm and swallowed razor blades after learning that he would be placed in a separate block for violating prison rules.
"i hate this u know.? benci.. benci.."

"the injury was self-inflicted la.. u know?"

"remember or not? macam anwar case 10 years back, dia tumbuk his own eye sampai lebam"

"ini semua nak menjatuhkan nama our prison, welll...u know la.. at prison
razor can be seludup inside"


"ini nak menjatuhkan nama our country the way his father did"

"ini semua self-inflicted, dia slashed his own wrist and dia nak jadi magician telan razor blade"

"u tak percaya? ala come on.. i pun boleh buat..come..come..sapa nak tengok Kak Pidah telan razor blade.. can do one!"
liq

A Fair One?

..what do you expect? Fair & Lovely?

Wong Choon Mei
HarakahDaily

KUALA LUMPUR, Feb 26: In a move already widely anticipated despite the government's assurance of a fair trial, the Federal Court has rejected Opposition Leader Anwar Ibrahim’s plea for key evidence that will help his lawyers prepare his defense against a second round of sodomy charges.

In defiance of United Nations guidelines for a fair trial – which stipulates that both defense and prosecution must be given access to the ‘same weapons’ – the Malaysian Federal Court refused to review its own decision made on January 29 to bar Anwar’s team from “fishing for evidence”.

Fair? Fair & Lovely?
Fair & Lovely jenama sabun..


Ini bukan tajuk drama swasta; "Pakai Sabun Apa?", "Sapa Sabun Sapa" atau "Sapa Curi Sabun Aku?"
Ini pun bukan tajuk lagu..tee he he
Ito mandi la tiap2 hari..
lagu "Apo Nak Disabun" rekaan semata-mata..

Ini kes besar, kes 'lewat'.. thee he he
Orang tak nak tau,
..sapa lewat sapa..
..bila melewat..
..kat mana kena lewat..
..betul ke tak berak 2 hari lepas kena lewat..

Yang orang nak tau..tee hee he..

Yang 1Malaya nak tau sangat..
si Saiz-pool BauKari Azlan ni.. mamat ni..

Dah sabun ke selepas 2 hari tu?? thee he he..

liq