Monday, February 22, 2010

Sukang Natang Mende?

1Student 1Sport from next year


2010/02/21

BANDAR JENGKA: From next year, students in both primary and secondary schools must take up at least one sport, said Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin.

He said an ad hoc committee would also be established to study the matter of issuing credit points to students who participate in sports.

"Presently co-curriculum activities have been made mandatory. However, taking up at least one sport has not been given the needed emphasis.


Laaaaaaaa…Ish..ish..ish..
Semalam cerita pasal aeroangkasa..

Udah udah le..
Seksa batin budak-budak..
Semalam keluar paper nak kantoikan sapa-sapa menikah dalam kampus..
Hari ni suruh plak bebudak aktif bersukan..

Tau tak sapa tersenyum-senyum kambing miang?
Tauke 100 plus..
Tauke setokin..
mak bapak kena beli..
Mana ada subsidi setokin.. budget sekolah pun kena kerat 20% kan?.. aaa jgn kencing..
Tauke kasut, tauke seluar dalam, tauke tuala..mcm-mcm tauke daa..
Tee hee he.. sukan punya penangan
Tauke-tauke senang ati, mak bapak motong gotah tak sodap ati..
Menteri-menteri suka sangat berkawan dgn tauke ke?

Tapi..tapi.. tapikan..
Amatlah disyorkan, digalakkan,..

Sekiranya 1Student 1Sportscar!!!
liq

Berita Seram

Rosmah: I’m not a hidden hand behind Najib

Star

KUALA LUMPUR: Datin Seri Rosmah Mansor, wife of the Prime Minister, has dismissed a notion that she is a hidden hand behind decisions made by Datuk Seri Najib Tun Razak.

“I have heard about it, but it is not something that I am sensitive about because it is not true. Maybe I am a bit vocal or gregarious. I like to have friends unlike Datuk Najib, who is a bit reserved.


Alaaaaaamak
Eeeeeeeeii!
You..malu la I.. apa cerita benda dalam kelambu..You…U teruk la..
Jgn la cakap hand behind Najib..
Jeles I, I tau la both of u laki bini..
U nak buat hand ke.. feet ke.. tumit ke..
Buku lali ke..
Jangan la cerita kat Sherkawi..
Jangan la kasi masuk paper Star..

Kesian bebudak sekolah.

liq

Ntah-hape-Rais-Libang-libu-Datuk-puter2-alam-Yatim-telungkup-Seri-bangkit balik-Dr-dahi berkilat

Rais is happy

KLANG, Feb 21 – Information Communication and Culture Minister Datuk Seri Dr Rais Yatim praised the Chinese community in Pandamaran for their willingness to attend the national-level Chinese New Year celebration at Jalan Chan Ah Choon.

He noted that attendance was good despite “attempts by some quarters” to prevent them from coming.

He said the Chinese community came to the function to welcome Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak and other leaders of the Barisan Nasional component parties.

Laaaaa...
Senang bebenor kena tipu..
Kepala dah licin berkilat..pn kena tipu jugak!

“U don’t know who me, aah?”
“I got PhD one, u know aah?”
“I am doctor now, u know aah?”..kui kui kui..

Pun kena tipu.. berkilat-kilat dahi merenin-renin belajor undang-undang..
Pun kena tipu..tee hee he..kee ke eke
Jangan happy sangat..


Yang ramai2 sepet dating tu nak mencekik free..
ntah org Tibet?
Orang Nepal? Ulan Bator?
Orang Siam?.. pun mata sepet
Orang Jawa pun ada mata sepet.. (tak nak sepetcucuk dgn botox)! tee he he kah kah kh (guling-guling)!!

liq

Ajenye Gatei Pun..


Suami isteri terkejut

Laporan dan foto MD FUZI ABD LATEH
mdfuzi@hmetro.com.my
2010/02/21

BUKIT BERUNTUNG: “Saya merayu kepada mama, jangan buat begini. Usah lempar tuduhan melulu dan tidak berasas kepada suami saya,” kata Siti Fairunnisa Aziz, 22, isteri kepada penyanyi era 1980-an, Rashid Abdul Wahab yang juga dikenali sebagai Shidee.

Saya tak restu

Oleh Muhd Izawan Baharin dan Md Fuzi Abd Lateh
am@hmetro.com.my
2010/02/20

KUALA LUMPUR: “Bukan niat saya mahu mengaib atau membuka pekung tapi sekadar ingin membetulkan kenyataan bahawa tidak akan ada majlis persandingan di rumah saya kerana perkahwinan itu tidak pernah mendapat restu saya,” kata Jamaliah Hasan, ibu kepada isteri penyanyi popular era 80-an, Shidee yang bersanding, Sabtu lalu.

Gatei..
Miang..
Tua kutuk..tee he he(guling-guling!)
Mengeronyam..
Menggeledik..
Menggelenyor..
merocik-rocik..
Tee he he
Tiga-tiga orang ni sama lah!

liq

Mana tau Malu


Hishamudin tak suruh saya letak jawatan - Khairy
malaysianinsider

KUALA LUMPUR, Feb 21 – Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin menegaskan beliau tidak pernah didesak exconya, Hishamuddin Yahya agar beliau melepaskan jawatan daripada mengetuai pergerakan itu bulan lalu kononnya gagal mempamerkan kepimpinan berkesan sepanjang setahun lalu.

Khairy menggantikan Datuk Seri Hishammuddin Hussein sebagai Ketua Pemuda Umno menerusi pemilihan akhir Mac 2009.

Cakap suka terbalik-terbalik.. lidah macam lidah komodo dragon‘Tidak’ maknanya ‘Iya’..tee he he
Kalau ‘Iya’ dah kompom ‘tak’..memang tiga suku org Kapau Layau.. belit-belit

Peganglah jawatan tu lama-lama..tee he he
Pegang jangan lepas, genggam tak tiris dah..
Pegang sampai tua berkerepot..sampai pungkoq naik pipih, badan dah melengkung macam TUNngkek..tee hee he


Berdosa besar kalau letak jawatan..
Kalau pemimpin besar Ameno Koko letak jawatan lagi berdosa besar..
Penyokong akan kecewa sampai sumbat tanah dalam mulut..tanda kecewa...tee hee he

Pegang jawatan kemas-kemas..
Buat muka tak malu..

Biarpun dah 8 bulan orang tak bagi keluar TV..
Biarpun dah dekat setahun, gambar dari belakang pun orang tak bagi cetak dlm paper Utusang!

liq

"Moh le"yidin Lagi...


Pembangkang perlu contohi Hadi

Oleh MOHD. ASRON MUSTAPHA
mohdasron.mustapha@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 20 Feb. – Pendirian Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang menolak sebarang campur tangan asing termasuk perbicaraan kes liwat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim membuktikan pucuk pimpinan parti itu tidak sehaluan dengan rakan-rakan dalam pakatan pembangkang.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, sikap yang sama sepatutnya ditonjolkan oleh pemimpin pembangkang lain apabila sesuatu isu itu menyentuh mengenai kedaulatan negara.


Laaaaaa…
Memang pun, Hadi konsisten..steady
Yang tak konsisten puak Ameno Koko cap Kapal Layar


Program 1Malaya melantik konsultan Yahudi, bayar juta2..bukan campurtangan asing
Wawasan 2020 sekadar tiru slogan Yahudi..bukan campurtangan asing


Beli besi buruk tak boleh menyelam pun bukan campurtangan asing..te hee hee sampai cacing pun frust tak merasa daging dia.. dah hancur hangus jadi asap!! Te hee hee
Pusat penapis air kat Johor bukan Kuan Yew punya? Bangunan shj kat Johor, tapi alamatnya Geylang Street..tee he he
Orang kat sana nanti kena tadah air hujan.. kalau hujan tak turun, pagi-pagi kena pergi kikis embun kat daun bemban! Tee he hee


Tok “Moh le” wei.. Iskandar apa cerita? Alamat surat menyurat dah tukar ke?


Iskandar, Kowloon, Hong Kong..ee tee hee hee
atau Iskandar, Dubai.. tee he he
atau Iskandar, Geylang Street, S’pore?


eh!..tak..tak.. takde campurtangan asing.
liq

Bayar Kalau Nak

GRO biadap
Oleh RUDY SYAREME SHERIFFUDIN
am@hmetro.com.my
2010/02/21

GEORGETOWN: Berang dengan kehadiran sekumpulan jurugambar, seorang wanita warga China yang dipercayai pelayan pelanggan (GRO) mengeluarkan kata-kata kesat ketika cuba menghalang gambarnya dirakam apabila dicekup polis di sebuah pusat karaoke di Persiaran Gurney, di sini, awal pagi semalam.

Bagaimanapun, tindakan agresif wanita itu yang menghalang jurugambar menjalankan tugas berjaya dikawal anggota polis.

Laaa…
Nak suruh betina2 tu mengalu-alukan, tepuk tangan bila lu datang?
Nak bunga manggar?
Dah tentu dia naik hangin, sebab lu dah kacau business dia..

Nak suruh GRO cakap maneh2?
Selit note RM50 pat lima keping kat celah dia, dapat la ayat maneh2..
Tee he he..

Mana betina-betina tu tak marah..
Datang  serbu sebagai penguatkuasa..
Tapi bukan macam penguatkuasa pun..
Macam datang nak beramah mesra..
Tapi nak free..tee he he
Ndak, kena la bayar..kencing pun kena bayar 50sen..

Ha! Jangan amik gambar orang kencing lagi, nanti kena saman!
liq