Tuesday, February 9, 2010

Dapat Kontrek 2 Tahun

Tak Jadi Meniaga Roti


Yahooooo.!!.. ya be da be da be duuuuuuu..!!!.

Kerja dah kompom..!..

Rumah free..

Kereta free..

Minyak free..

Makan free..

Bawak ponggong je kehulu kehilir!!

Yahooooo.!!.. ya be da be da be duuuuuuu..!!!.











liq

5-0 Wa Cakap Lu. Tuli ke? Melampo-lampo yob... melampo-lampo bebenor!

5-0 ??? Aku tak pekak la!!! Gilo ko?

Laaa...

5-0.. 5-0?? 5-0!!!

Hape ni yob... Zimbabwe United vs PR atau Kapal Layar United vs PR?

Teruk bebenor yob...

Kat Zimbabwe pun tak mcm tu. Tak akan jadi mcm gitu yob. Melampo-lampo yob..

Main tak ada referee ke? Referee tuli ke? Pekak ke? Melampo-lampo yob..

Ini main final, bukan q-final, mana boleh score mcm itu..Melampo-lampo yob..

Malu kat satu dunia, mana boleh kena titik mcm itu sekali..Melampo-lampo yob..

Habis le.. kene juei le kita ni dgn puak2 kapal layar..Melampo-lampo yob..

Telur referee dah kena picit? ..dah kena ikat dgn dawai ke yob?..Melampo-lampo yob!

Kaco-kaco.. kalu ni le ghopenye moh kita buat rumah kat Zimbabwe le yob.

liq

Of Frog and Man

Sapa tiru sapa ni? 


Species gemor melompat...
Dua-dua pun ramai orang tak suka..
Orang Jepun suka, tang kaki. Buat panggang pun sodap!..
Bunyi je bising, tak berhenti-henti plak tu..
Species ni; 2x8 8x2 sama je..


liq

Berita Hamprak 2


Ramai mengeluh harga ikan naik


Oleh JUNHAIRI ALYASA dan SUHANA VERU
berita@kosmo.com.my


KUALA LUMPUR - Orang ramai sekitar ibu negara mula mengeluh apabila harga beberapa barangan keperluan terutamanya hasil laut dan sayur-sayuran di pasar-pasar basah meningkat secara mendadak.
Tinjauan Kosmo! di Pasar Pudu, Pasar Sungai Besi, Pasar Keramat dan Pasar Chow Kit di sini semalam mendapati, kebanyakan harga barangan keperluan itu meningkat melebihi 10 peratus sejak minggu lalu.



Jangan mengeluh..


Mengeluh hape nye..?


Pangkah lagi..


Pangkah lagi kapal layar..


Tahun2 akan datang pangkah kapal layar jugak.. jangan berubah2..


Suruh datuk nenek anak cucu cicit birit pangkah kapal layar only..


Baru dia TAU.... itu naik ini naik..


Lu punya 'keluh' lu kisahkan?


NELAYAN Melayu bot kecil tepi pantai kat seantero 1Malaya ni punya 'keluh' lu kisah ke...?


Byk sgt cengkadak, makan telur!! 


liq

Berita Hamprak 1

Samun sambil raba-raba

Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin
anbia@hmetro.com.my
2010/02/09

KUALA LUMPUR: Dua penjenayah geng penyamun miang bukan sekadar mempunyai hobi pelik iaitu gemar meramas buah dada wanita yang disamun, malah mereka dilaporkan turut cuba memperkosa serta membelasah mangsa.

Perbuatan kedua-dua penyamun berusia 20 tahun itu mencetuskan kebimbangan penduduk terutama wanita di daerah Brickfields khususnya di sekitar..

Aduhai reporter ni..

Kuat berangan punya reporter.. reporter kaki blue..

Punya luas alam 1Malaya, berita haramzadeh jugak pilihan dia..

Editor mana  satu ni..?

Pandai budak2 sekolah Melayu sekarang..

Ramai baca Metro.. besar perbendaharaan kata..

Mesti ada perkataan rogol, lewat/liwat, main, sondol, sedap, ladzat..

Paper Metro boleh bawak dalam jamban sekolah..

Boleh buat bahan!!


*e-mail address reporter; anb1a@hmetro.com.my. Tukar la email add, takut nanti kena panah petir..

liq

Habis Nak Letak Sapa?

Umno says no to Mansor for agency post

2010/02/09 NST (No Such Thing) 

BUKIT MERTAJAM: Penang Umno has objected to the state government's decision to nominate Deputy Chief Minister I Mansor Othman as head of the state tithe collection agency, Pusat Urus Zakat (PUZ).

The party has also questioned the validity of state Islamic Affairs Committee chairman Abdul Malik Abul Kassim's signature on the nomination letter.


Laaaa....


Habis nak bg kat sapa?




Nak bg kat Mat Tempe ni?
Dia sibuk dok bela kambing gurun kat High Chapparal, Serendah.
Lg pun dia doktor gigi, lg masyuuuk...
Kalau pegang jawatan zakat, bila masa nak pergi treatment menegangkan kulit muka..

Gambor muda2, time ni belum lg dapat makan besar2...

Sekor ni? Mat Tempe 2 ni?
Lagi tak boleh harap..
Teruk org Penang kalau mamat ni pegang bahagian zakat.
Nanti nak bayar zakar (oooops..zakat) pun kena ada permit!!!
Gambor ntah bila. 
Kat Ulu Kelang kot, selepas gari bekas Mufti Perlis. (bekas mufti tuuu...)

Yang ni pulak? Boleh. Keturunan dia ni memang arif bab duit.
Tapi palat, makan pun tak baca Bismillah, main sental sokmo.
Lg satu...
Cakap pun terketar2...
Jenuh nak lafaz akad zakat...
Gambor waktu parti dia tersungkur.
(kena jamu dengan pau je, nasik pun takde beb!)


liq