Thursday, August 5, 2010

Kebal Berpangkat TUN?

Madu tualang power! Click here
Buaya muara Sungai Linggi kebal

Oleh RAIS YEOP JOHARI dan SYED AHMAD ZULKARNAIN SYED ALI
berita@kosmo.com.my

BERITA penemuan bangkai buaya besar tidak mengejutkan orang ramai yang terus mengunjungi Pantai Teluk Kemang, Port Dickson semalam.

SEREMBAN – Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Negeri Sembilan tidak akan menangkap buaya-buaya di muara Sungai Linggi walaupun kehadiran reptilia itu boleh mengancam pengunjung pantai Port Dickson yang hanya berada dua kilometer dari situ.

Tak habis-habis dgn kebal, tak lut.. sikit2 kebal...

Mana ada binatang kebal.. kecuali la setan menyamar jadi buaya.. kalau buaya betul, kena peluru pecah bersepai kepala..thee he he heeee

Mana ada kebal-mebal lagi.. sudah lah, dah beratus tahun orang Melayu percaya ilmu kebal.. try pulak belajar ilmu biologi pulak..thee he heeee

Mana ada kebal lagi.. tak caya tanya Ling Liong Sik..thee he he heee MamakKutty??

MamakKutty dah bagi greenlight... "chek pi bila hangpa panggey chek" Ada BRANI  panggil MamakKutty masuk court??

Ini bukan KEBAL la Dol.. Ini KABEL! gagaagagaga!!! GAGAAGA!!! GA!GA! GA!

Pengarahnya, Ishak Muhamad berkata, standard operasi jabatan itu ialah mereka hanya boleh menangkap buaya itu jika ia terlepas dari kawasan habitatnya di sungai tersebut dan masuk ke perairan Port Dickson.


“Kita tidak boleh tangkap buaya secara sembarangan di kawasan habitatnya sebab ada Akta Perlindungan Hidupan Liar 1972 yang melindungi buaya tembaga,’’ jelasnya ketika dihubungi di sini semalam.

No comments:

Post a Comment

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.