Tuesday, July 20, 2010

Bodoh MELANTUN-LANTUN

Madu tualang power! Click here
Disini harga teh tarik masih lagi 5 posen

Harga roti tisu ni dari dulu 6 kupang, tak naik naik..

PUTRAJAYA 19 Julai - Sebanyak 17 persatuan peniaga yang mewakili 500,000 ahli memberi jaminan tidak akan menaikkan harga barangan jualan mereka ekoran pelarasan harga gula minggu lepas.

Kalau nak bodoh, bodoh lah sorang sorang..thee he he

Jangan ajak jiran2, sanak sedara, rakyat 1Malaya bodoh sama..

Paling tidak pun, berbodohlah anda bersama keluarga anda sahaja..thee he he

Peniaga mana rela untung kena kerat? apek mana? mamak naina mana?..thee he he

Tiap2 bulan buat untung RM10,000.. tup tup start bulan ni untung RM6,000..thee he he

Jadi nak bagi tau 1Malaya yg apek & mamak naina ni masih boleh ketawa gembira guling2 hempas2 badan??

Appa da dey!! Dengan menteri menteri kena auta dgn persatuan.

 Jaminan itu turut diberikan oleh 17 wakil syarikat pengeluar makanan dan minuman utama di negara ini dalam satu pertemuan dengan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di sini, hari ini.

Pada sidang akhbar selepas pertemuan selama sejam itu, Ismail Sabri berkata, komitmen yang diumumkan oleh persatuan dan pengeluar terbabit diharap melegakan orang ramai.


Menurutnya, ia juga sejajar dengan matlamat kerajaan yang berusaha dengan gigih untuk mengurangkan beban pengguna.

"Dalam pertemuan itu, mereka bersetuju untuk mengekalkan harga asal kerana ingin bersama-sama kerajaan yang kini berusaha mengurangkan beban pengguna.

"Mereka juga memahami kenapa kerajaan perlu mengurangkan subsidi gula di samping menyifatkan kenaikan harga gula itu tidak terlalu tinggi," katanya.

Kerajaan pada minggu lalu mengumumkan pelarasan harga gula sebanyak 25 sen berbanding harga asal RM1.65 sekilogram, menjadi RM1.90 sekilogram.

Selain itu, harga petrol RON 95 dan diesel diselaraskan 5 sen dengan harga baru iaitu RM1.85 seliter dan RM1.75 seliter bagi semua sektor.

Harga LPG pula diselaraskan 10 sen menjadi RM1.85 sekilogram dan petrol RON 97 diapung secara terkawal memandangkan kerana ia hanya membabitkan 13 peratus penggunaan bahan api di Malaysia.

Bagaimanapun, Ismail Sabri memberitahu, pihaknya tidak menolak kemungkinan akan ada di kalangan ahli persatuan itu yang ingkar dengan keputusan tersebut.

Malah, beliau menambah, pihaknya juga akan memantau para peniaga yang tidak menjadi ahli kepada persatuan yang hadir pada hari ini.

No comments:

Post a Comment

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.