Saturday, May 22, 2010

Kantoi. Potong STIM

Madu tualang power! Click here
KOTA BAHARU 21 Mei - Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata PAS tidak akan bekerjasama dengan Umno kerana parti lawan itu lebih kuat daripadanya.

Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan berkata pengalaman lepas juga mengajar PAS agar tidak mengulangi kesilapan bekerjasama dengan Umno sebelum disingkir daripada kerajaan Barisan Nasional (BN).

Ga! ga! ga! ga! ga! Ga! ga! ga! ga! ga! Ga! ga! ga! ga! ga!

Tak reti-reti lagi ke..sekali tok guru baling batu, kena 2 burung.!!.thee he he he

Ustaz Nasha Seketui bila lagi nak join ameno-koko..thee he he he

Bawak lah geng 'kerajaang perpaduang' sekali..ulang lah sejarah Asri, kalau berani..thee he he

PAS dah cukup cantik..puak2 ni kalut nak berbaik dgn Ameno-koko-apoco..thee he he

Tok Guru potong stim lah! Orang baru berangan dapat kontrek cuci jamban l/raya PLUS!

GA! GA! GA! GA! GA! GA! GA! GA!GA! GA! GA! GA! GA! GA! GA! GA!"...kita ditendang begitu sahaja apabila kita tidak diperlukan. Pengalaman itu sudah cukup memberi pengajaran kepada kita, kita tidak akan bekerjasama dengan mana-mana parti yang lebih kuat daripada kita," kata Nik Abdul Aziz pada kuliah mingguannya, di sini hari ini.

Nik Abdul Aziz berkata PAS mempertimbangkan faktor kekuatan setara itu berasaskan prinsip 'menang-menang' yang hanya boleh dicapai jika kedudukan kedua-dua parti sama kuat.

"Islam mengajar supaya kita bekerjasama dengan pihak lawan, jika kedudukan kita sama kuat barulah kerjasama itu mencapai matlamat, kalau tidak kita mudah ditindas," katanya.

Beliau juga mempertahankan kerjasama PAS dan DAP yang disifatkannya telah banyak membantu masyarakat Cina memahami Islam dan tidak lagi menganggap masyarakat Islam sebagai golongan ekstremis.

DAP juga katanya menerima Islam sebagai asas perjuangan PAS.

Bernama

No comments:

Post a Comment

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.