Thursday, June 19, 2014

Mana Pendekar-pendekar Melayu Yg Bakal Menampor Boss YTL?


Ini dia real punya pendekar
Nenek ini diusir dari tanah yg diterokanya sejak puluhan
tahun dahulu kerana, HAMNO nak bagi tanah kg Chubadak itu
kepada YTL Corp.
Apa boleh buat, berudu dah jadi katak.

Ini Pendekar Telor Berat Sebelah.
Kah kah kahkah!! Bodo.
Ini Pendekar Jurus Berudu


Pendekar Kerandut Besor Nyor

Sapa lawan YTL, lawan DBKL, dia bughah!
Kah kah ka hkah kha khak hka kah kah kah!!!




Rumah suku-sakat YTL. 

Mari nyanyi lagu Anak Kecik Main Bunga Api sampai keluar anak tekak & tembolok.

Mari lambung songkok tinggi-tinggi sampai cucur atap.

kah kah kah kah kah kah!!!!

liq

Monday, June 16, 2014

Sapa Berani Menampor Boss YTL?



YTL maksudnya Yeoh Tiong Lay.

YTL ialah satu syarikat milik keluarga Tiong Lay yg telah lama menjarah Tanah Melayu. Mereka ini meniaga macam-macam. Hotel, ladang, hartanah, pembekal kuasa kepada TNB, dan macam2 lagi.

Kita tengok gambor diatas, kesian makcik pakcik adik kakak berdemo tengah panas. 99% mereka itu adalah Melayu macam aku dan engkau. Kan?

Engkau ingat keluarga Tiong Lay ada kesah ke sepanduk naik macam gitu?

Engkau rasa-rasa time ni keluarga Tiong Lay tengah buat apa?

1. makan sedap2.
2. tidur sedap2.
3. berjoli sakan.
4. main judi.
5. menggentel.
6. kira untung.
7. kira untung lagi.
8. belum habis kira untung.

Ada ke masa keluarga Tiong Lay nak tengok sepanduk diatas? Puak Tiong Lay ini tak tahu takut ka? Nanti Melayu tampar baru taw... kah kah kah kah!!!

Pendekar Telor Berat Sebelah kahkahkah!!!

Jawapannya, sikit haram depa tak takut.

Sebab, keluarga Tiong Lay ada;

1. DBKL
2. Rela.
3. FRU.
4. Bomba.
5. JKR
6. Jabatan Parit Tali Air
7. Jabatan Ukur Tanah
8. Polis.
9. Jakim
10. Jais
11. Logo HALAL 
12. Boyfriend Kavita Singh
dan juga, 

13. UMNO.

Tiong Lay nak takut hapa??
Kah kah kah kah hadoi mana kita nak lari lagi ni? Kah kah kah


liq

Sunday, June 8, 2014

Libang Libu Cuti


Para pembaca yg dikasihi,

Libang Libu mau cuti panjang daaa...
Sekiranya dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki, kita kembali mengutuk semula.





liq