Saturday, January 13, 2018

Skill Azmin Menjilat

Madu tualang power! Click here


Mula2 kita kena akur bahawa, 'all is fair in love, war and politics. And also there are no eternal enemies or friends in love, war and politics.

Kemudian mari kita bantai Azmin Ali.

Kahkahkah!

Seriously, betapa kerat pemimpin kita yg benar2 ikhlas membantu rakyat yg telah mengangkat mereka naik?

Kalau betul2 nak membantu, dah lama pendidikan & perubatan telah digazetkan percuma utk rakyat Msia.

Jgn terkejut, byk negara kapir lahanat yg memberikan pendidikan & perubatan percuma utk rakyat mereka.

Yg ramainya, pemimpin kita membesarkan tembolok masing2. Lagi haramzadeh, membesarkan tembolok suku-sakat, cucu-cicit.

Tgk keluarga Mahafiraun, keluarga Razak, keluarga Badawi, keluarga Samy Vellu, semuanya kaya-raya duit makan tak habis.

Kalau Mahafiraun seorang bekas tuan DO Kulim, susah sikit la nak dapat semua anak jadi jutawan.

Kahkahkah!

Atau Razak cuma tukang kebun di Genting Sempah, mungkin ada seorang dua anaknya makan gaji dgn gomen. Tak dapek meraso lah golang Gucci keliling buku lali.

Kahkahkah!

Punca segala laba yg puak-puak diatas dapat, cuma satu, yakni politik. Politik bererti kuasa. Kuasa membuka seluas-luas ruang kepada segala mcm bentuk ghanimah yg lazat-ladzat.

Dol, 

Lu ingat Azmin cuma nak sepenggal jadi MB?

Lu ingat selepas sepenggal dia akan berundur memberi laluan kpd bakat baru?

Kaplavana kaplavuto lah!

Kahkahkah!

Di Malaysia ini org jadi pemimpin sampai masuk kubur. Sebelum masuk kubur lagi dia dah aturkan si polan-si polan menggantinya.

Dia masuk kubur bawak remote. Supaya dari dalam kubur pun dia boleh control benda kat atas tanah.

Begitulah penangan kuasa. Power is the greatest aphrodisiac. Kuasa lah ubat penyetim paling kuat.

Kahkahkah!

Dulu cakap Mahafiraun itu, Mahafiraun ini, sekarang dah cium tangan balik.

Ikut suka Azmin la nak guna skill jilat macam mana pun, tapi hati-hati takut terjilat lubang ekzos.

Kahkahkah!
Kahkahkah!


Friday, January 12, 2018

Kisah Almarhum Fadzil Nor Memilih Calon PM

Madu tualang power! Click here

Di copy-paste dari FB Mohd Fauzi Mohd Yusoff

*ABANG MAT MEWARISI KEBIJAKSANAAN ALMARHUM FADZIL NOOR DALAM BERPOLITIK*

_Situasi yang dialami Abang Mat sekarang pernah juga dialami oleh Fadzil Noor 20 tahun dulu.... _

Hari ini Abang Mat memilih Tun Mahathir sebagai calon PM, manakala di tahun 1999 dulu Ust Fadzil Noor berjanji akan melantik Anwar Ibrahim jadi PM sekiranya menang PRU.

_*Bukan tidak ada orang yang mempersoalkan tindakan Ust Fadzil Noor ketika itu... Alasan mereka sama seperti hari ini.... Dalam satu mesyuarat dengan PAS negeri Kedah, Fadzil Noor disoal dan dikritik secara bertalu-talu, tetapi dia tetap tenang mendengar setiap kritikan.*_

_Kenapa pilih Anwar jadi PM..? Boleh percaya ke...? Anwar bekas UMNO... Nanti kalau menang Anwar akan lari masuk UMNO... PAS akan ditipu hidup-hidup... Anwar ada agenda sendiri... Anwar itu licik... Anwar hanya mahu mempergunakan PAS untuk kepentingan peribadi... Anwar ibarat anjing tersepit...  Anwar hanya mengidam jawatan PM saja, bla bla bla._

_*Bila semua dah habis bercakap, baru lah Fadzil Noor jawab... Dengan selamba Ustaz Fadzil tanya tiga patah perkataan saja : "Menang dah ka...?"*_

_Dengan tiga patah perkataan itu, habis terkedu semua orang.... Ya lah, duk buat riuh tak nak Anwar jadi PM, tak nak Anwar jadi PM, Ustaz Fadzil tanya, menang dah ke...? Berlawan pun belum, duk sibuk nak bertekak siapa PM pasaipa..?_

_*Ustaz Fadzil sebut akan lantik Anwar jadi PM hanya sebagai strategi untuk menarik orang UMNO supaya mengundi pembangkang.... Ustaz Fadzil pun tahu bukan senang nak menang keseluruhan dan tawan Putrajaya, waktu itu.... Tapi orang bawah tak faham.*_

Dalam satu perjumpaan dengan mahasiswa, ada yang pertikai tindakan Ustaz Fadzil menyokong Anwar Ibrahim yang dipecat dari UMNO dan kerajaan.... Katanya, jangan sampai pisang berbuah dua kali...!

_*Dengan tenang Ustaz Fadzil jawab : "Tak apa lah pisang berbuah dua kali... kalau dulu kita dapat setandan, sekarang dapat dua tandan...."*_

https://www.facebook.com/abeawang.malaya.50/posts/319827818531233

Calon-calon PM Kita Akan Datang

Madu tualang power! Click here


All is fair in love, war and politics.
And no permanent friends or enemies, only interests.

Kahkahkah! Baru dia taw.

Yg ini lagi KAHKAHKAH!
KAHKAHKAH!


Thursday, January 11, 2018

Walaon Terus Melongo & Melopong

Madu tualang power! Click here



Duit 90 juta atau 200 juta draw dari Affin Bank tidak boleh membeli karisma.

Karisma juga tidak boleh dibeli walau dgn wang ringgit 2.6 billion sekalipun.

Balutlah kepala dgn serban 5 kilo sekali pun, kalau dah jenis gabra, gabra jugaklah.

Selubung dgn jubah sapu taik ayam pun, nampak jelas gigilnya.

Kahkahkah!

Karisma adalah anugerah. Tak semua pemimpin dikurniakan karisma.

Yang ramainya pemimpin poyo & buat2 poyo.

Antara pemimpin berkarisma yg kita ada/pernah ada contohnya seperti Harun Idris, Ghazali Shafie, Madey, Mat Nuar dan Nik Aziz.

Manusia berkarisma seperti nama-nama di atas boleh membuat mulut kita melongo masuk lalat semasa mereka berucap.

Merujuk kpd gambar di atas, selain walaon, sapa lagi yg melopong mulutnya tanda kagum bila Chief Lebai bercakap sedemikian?

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Orang dah tak ambik pot dah cerita lebai-lebi ni.

Berhubunganlah, bercengkeramalah, ikut-sukalah, tak sapa ambik pot.

Kahkahkah!

HAMNO umur dah dekat seratus, PAS (Parti-Audiporschevellfirerangerover-Semalaysia) pun dah ganyut.

Nak berhubungan macam ni? Setakat laga-laga bulu roma aje kot?

Kahkahkah!

Sorang sakit jantung, sorang lagi kena gout.

Kahkahkah!

Wednesday, January 10, 2018

Foto Madey & Nurul Izzah Paling Win

Madu tualang power! Click here


Di atas ialah gambar Madey & Izzah anak Mat Nuar.

Madey nak ziarah Mat Nuar di hospital, kununnya.

KDN pun tak bagi ziarah, kununnya.

Kahkahkah!

Pun begitu, tidak dinafikan gambar di atas bernilai puluhan malah mungkin ratusan ribuan undi.

Dol cuba analisa sikit sekiranya,

1. Mengundi pun lambat lagi,
2. Mat Nuar pun lambat lagi keluar.
3. Madey pun masih dalam tong taik HAMNO.

Adakah Madey nak pergi ziarah Mat Nuar?

Kahkahkah!

Ini semua wayang nak berebut ghanimah je Dol.

Kahkahkah!

Pun begitu memang tak dinafikan karisma Madey yg boleh menarik sokongan saluran satu.

Tapi akan ke laut lepas, ke laut dalamlah kalau Chief Lobai yg bergambar dgn Izzah.

Level Chief Lobai bergambar dgn Saiful BauKari pun dah kira OK la tu.

KAHKAHKAH!
KAHKAHKAH!

Anwar Ibrahim Kalut

Madu tualang power! Click here




Anwar sepatutnya dulu jgn paksa Madey resign.

Anwar kena sabar tunggu Madey berenti sukarela atau tunggu beruban berjanggut, berjambang berakar, sampai Madey mati.

Barulah Anwar boleh jadi PM.

Kalau Anwar tak kalut dulu, tak dak lah cerita menumbuk mata sendiri, kisah arsenik sampai luruh bulu-bulu pahat, kahkahkah!

Kahkahkah!

Tengok sekarang sapa jadi PM? Lepas Dolah ZZ, Najib ganti.

Kalau Anwar tak kalut dulu, Tanah Melayu dan segala ghanimahnya ini kompomlah Anwar yg punya.

Tgk gambar diatas, betapa ladzatnya Najib & kuncu-kuncunya ke Arab Saudi.

Mak, anak, menantu, cucu, khadam, kawan, semua dihangkutnya.

Tak tahulah apa benda lawatan kerja punya jenis.

Kahkahkah!

Kalaulah Anwar dulu sanggup jadi balaci togel Madey, Anwar pun boleh bawak suku-sakat pegi Saudi, main-main umrah.

Kahkahkah!

Anwar Ibrahim memang kalut.

Monday, January 8, 2018

Di Mana Mat Maslan Sekarang?

Madu tualang power! Click here


Inilah pemimpin berjiwa rakyat.

Orang makan teliur masak kicap, dia pun balun sama

Org merebus jagung, dia join sama. 

Org pi menoreh, dia pun turut pi tidur dlm kebun.

Kahkahkah

Mat Maslan sekarang berada di celah rimbunan pokok sawit utk lebih memahami denyut nadi rakyat.

Sebenarnya Mat Maslan pun tak tau nak kata apa, kenapa sawit kita punya, tanah kita punya, kilang kita punya, tapi harga minyak masak masih murah jika dibandingkan dgn 1 kontena minyak atar.

Kahkahkah!

Sunday, January 7, 2018

Isa Samad Kuat Semayang

Madu tualang power! Click here


Tak pernah keluar paper pun perihal Isa Samad mengaku dia kuat semayang.

Tak pernah terbaca pun kisah dia khatam Quran 2 Kali bulan posa. Kisah dia jadi imam terawikh pun tak pernah terjumpa.

Mungkin ini cuma gembar-gembur salam cium tangan pengikut taksubnya atau mungkin memang betul terjadi dan Isa Samad amat low profile.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Cuma kita berasa amat gerunlah. Seriau.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Dalam keaadan Isa Samad khusyuk dan tawadduk itu pun dia dah keluar masuk pejabat SPRM & skandal keliling buah pinggang,

Dol,

Cuba bayangkan kalau dia memang jenis semayang tunggang-langgang & menonggang pagi petang?

Boleh habis sawit FELDA dicabutnya!

Kahkahkah!


Saturday, January 6, 2018

Dr Rozaimi Ramle Dilarang Mengajar/Berceramah/Bersyarah Di Perak

Madu tualang power! Click here


Pekeliling larangan itu ditandatangani oleh Al fadhil Sohibus Samahah Al ustaz Al Haji Al Doktori Harussani Al Mufti Al Peraki sendiri.

Kahkahkah!

Dr Rozaimi itu pensyarah kanan sebuah universiti. Makan gaji dgn kerajaan, serupa dgn tuan mufti itu juga, tapi tuan multi sudah kasi ban sama dia.

Kalau Dr Rozaimi itu byk mengajar benda tahyul, kaplavana apa dia masih boleh mengajar di UPSI?

Ini bahaya! Boleh merosakkan muda-mudi Melayu! Graduan-graduan yg diajarnya semua akan jadi graduan tahyul.

Tuan mufti kena turun padang mengambil tindakan. Kalau tuan mufti dah bijak sangat, pergilah mengajar hadis di UPSI.

Kahkahkah!

Bolo punya mopti!!

Kahkahkah!

Thursday, January 4, 2018

Husam Akan Disaman Secara Ghaib

Madu tualang power! Click here



Dol,

dulu ada satu makhluk namanya Nasa. Tapi makhluk ini telah bersemadi di bulan, oleh itu tak jadi nak menyaman Husam kes 90 juta.

Kemudian PAS Kelantan pun teringin menyaman Husam, pun tak jadi juga sebab sukar mengesan tempat Husam mengeteh & mengopi.

Kahkahkah!

Sekarang ada makhluk baru ingin mencuba nasib menyaman Husam.

Kes kaplavana hapa pun tak tahu.

Kahkahkah!

Khabarnya makhluk ini mempunyai pendekatan lain dari yg lain.

Dia akan menyaman cara batin.

Menyaman cara ghaib ini tak ada la orang tahu.

Kahkahkah!