Friday, October 14, 2016

Broheng Ali Returns

Madu tualang power! Click here

Ibrahim Ali 'rela mati seorang diri, takkan gadai prinsip'

     Anne Muhammad      Hari ini, 7:52 pagi      Hari ini, 7:59 pagi
    Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali berkata beliau lebih rela mati seorang diri daripada menggadaikan prinsip perjuangannya yang mahu membela Melayu Islam bumiputera.
    Katanya, beliau kini sudah tidak kisah dengan mana-mana parti di negara ini yang sanggup mengetepikan dirinya demi mendapatkan undi bangsa lain.
    “Biar saya mati terbujur seorang diri, biar saya mati tak ada orang kebumi bila meninggal, saya tak kisah, jenazah reput orang tak nak usung kerana takut nak usung jenazah Ibrahim Ali kerana orang lain takut tidak dapat undi.
    ----------------------------------------------------------------------------


    Prinsip tu hapa? Kahkahkahkah!

    Prinsip tu macam berudu ke atau macam katak puru? Kahkahkah!!

    Dol,

    Broheng ni dah lama tak keluar buat berita. Juga dah lama tak masuk frame. Dalam erti kata lain, orang dah tak ambik pot dah kat mamat ni.

    Pada hemat aku, ini kes kecik ati, iri hati & rasa dah nak mati. Kahkahkahkah!!!

    Ada ka patut Mahafiraun bukak parti baru tak ajak pun Broheng join sama. Ada ka patut Mahafiraun mendahulukan Muhyidin. Ada ka patut Mahafiraun tak bagi pun kerusi apa satu pun kat Broheng. 

    Kahkahkahkah!!!!

    Sentap la Broheng, sedangkan dia dulu sikit punya kamceng dgn Siti Hasmah. Kahkahkahkah!!!


    Dia nak mati sorang-sorang ke, mati dalam kapal terbang ke, dalam keretapi, dalam gua, silakan. Kahkahkah!

    Tak ramai merindui mu. Kahkahkah!

    Tapi tolong la, lepas mati nanti jangan jadi langsuir. Kahkahkah!!!

    Takut budak-budak nak pergi mengaji.

    KAHKAHKAH!!!

    Thursday, October 13, 2016

    Aji, Spring Hapa Pulak Ni Aji?

    Madu tualang power! Click here

    Jangan bawa ‘spring’ ke negara ini – Hadi

    Tak sapa nak bawak 'spring Arab' aih. Kahkahkahkah!!!

    Hapa ingat serban 5 kilo, sarung jubah sapu tahik ayam, bawak Spring Arab tu dah kira bagus la?

    Mulut kumat-kamit tu kira bagus la?

    Dapat cangkuk Puteri HAMNO tu kira bagus la? Kah kah kah!!

    Ni dia 'Sakai Spring', berpuluh kali ganda power dari 'Arab Spring';


    Sakai Spring boleh didapati di perkampungan orang asli.

    Aku selalu dapat ubi ni percuma time cari madu. Kahkahkahkah!!!

    Dol,

    kalau bersakai spring ni, bini kena lebih la. Kahkahkahkah!!!

    Toksahkan Puteri HAMNO, Puteri MCA, Puteri MIC pun kompom lebai bertongkat boleh cangkuk.

    KAHKAHKAHKAH!!!

    Aji, Lu Cerita Hapa Ni Aji?

    Madu tualang power! Click here

    Sempena Asyura, Hadi seru penyatuan Sunni-Syiah

     | October 12, 2016

    Presiden PAS berkata sedangkan ulama terkemuka Sunni dan Syiah zaman 
    dulu pun boleh bersatu menentang pemerintahan zalim pada zaman masing-masing.

    PETALING JAYA: Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyeru umat Islam bermazhab 
    Sunni dan Syiah di seluruh dunia kembali bersatu dengan mencontohi hubungan 
    erat ulama kedua-dua mazhab itu suatu ketika dulu.

    Hadi yang juga naib presiden Persatuan Ulama Sedunia berkata ulama terkemuka Sunni dan Syiah zaman dulu bersatu menentang pemerintahan zalim pada zaman masing-masing.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Satu nak tanya, kahkahkahkah!! Dah makan ubat ke belom? Kahkahkah!!!

    Kemudian nak tanya lagi satu, "makan ubat cap apa?" Kahkahkah!!!

    Tanya lagi, "betul ke sukatan?" Kahkahkah!!! Org suruh 2 sudu, telanlah 2 sudu. Jangan ditarah licin satu botoi. Kahkahkahkah!!!

    Last punya tanya, "ubat kaler hapa?" Kahkahkahkah!!!

    Kalau petang makan ubat kaler kuning, kena telan yg warna kuninglah.

    Jangan telan yg warna biru!! Kahkahkahkah!!!

    Yg warna biru itu utk tgh malam aje.

    KAHKAHKAHKAH!!!!

    Kuda pun reti cari pokok nak dikencing.
    Kahkahkahkahkahkahkah kah kah!

    Wednesday, October 12, 2016

    Kemut Tak Ada Ubat

    Madu tualang power! Click here



    Chief Minister Lim Guan Eng also owes the court RM500 as cost for cancelling defamation case against him, says PAS’ Nasrudin Hassan.
    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Orang yg ada nawaitu nak bayar utang, dari atas bulan pun dia usaha bayar. Kahkahkah!!!

    Neil Armstrong settle hutang Ronald Reagan dari atas bulan. Dia telefon dari bulan guna Nokia 3310.  Time Nokia tengah top. Kahkahkah!!!

    Dia arahkan bininya bayarkan sekian-sekian amaun kpd Ronald Reagan sebab dia tak ada duit  nak bayar charge pay-per-view sebab tertengok movie sedap dalam rumah Ronald Reagan. Kahkahkah!!!

    Kalau nak bayar, dalam air pun orang usaha bayarkan. Kah kah kah!

    Sekarang ada internet banking, usahkan dalam air, tengah berpeluh-peluh nak keluar air pun boleh bayar. Apa masalah?

    Ini masalah kemut sangat. Kemut keliling tak ada ubat.

    KAHKAHKAH!

    Saturday, October 8, 2016

    Keluar Masuk Macam Siput Babi

    Madu tualang power! Click here

    Ezam umum keluar Umno

     
    Bekas Senator, Datuk Mohamad Ezam Mohd Nor hari ini mengumumkan keluar Umno selepas merasa kecewa dengan parti itu.
    Menurutnya, keputusan sukar itu diambil bagi mempertahankan prinsip perjuangannya dan demi melakukan perubahan di negara ini.
    --------------------------------------------------------------------------
    Masa dia masuk kembali ke HAMNO dulu, tak ada pun anak Mat Nuar kecewa terjun tingkap.
    Dia keluar HAMNO kali ini pun, kompom tak ada sekor pun Puteri HAMNO meraung-raung cakar dada guling-guling atas tar. Kahkahkah!
    Dia ni kalau nak dikatakan melukut tepi gantang, marah melukut. Dia ni umpama serbuk papan lah. Kahkahkah!
    Dah resmi dia. Apa nak heran.
    Standard lah ni. Kena ketuk, menyorok masuk. Bila angin dah sepoi-sepoi bahasa, menyurung keluar kepala. Kena ketuk, tersentap masuk balik.
    Ini resmi hapa ni? KAHKAHKAH!!!
    Tenggiling pun boleh. Penyu pun boleh. Kura-kura pun boleh.
    Tapi paling sesuai rasanya siput babi.
    KAHKAHKAHKAH!!!

    Friday, October 7, 2016

    Tarikh BERSIH 5 Sama Dgn Majlis Cukur Jambul

    Madu tualang power! Click here

    PAS tak akan sertai BERSIH 5, kata Takiyuddin

     Hari ini, 10:26 malam      Hari ini, 10:37 malam
    PAS memutuskan tidak menyertai perhimpunan BERSIH 5 yang dijadualkan hujung bulan depan, walaupun pada prinsipnya menyokong matlamat asal gabungan itu.
    Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, BERSIH 5 mempunyai banyak matlamat lain yang dirasakan tidak selari dengan pendekatan parti Islam itu pada masa kini.
    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Hujung bulan depan BERSIH 5 akan berkumpul ramai-ramai. Sapa2 saja dijemput datang buat ramai.

    Orang DAP datang, orang PKR datang, orang AMANAH datang & khabarnya orang asli Gua Musang pun akan join sekali.

    Tapi memandangkan ianya akan dibuat hujung bulan depan, PAS tak dapat hadir.

    Kerana ketika itu otai-otai, kapla-kapla, chief-chief, saf-saf pimpinan PAS akan amat sibuk memenuhi jemputan lain yg lebih utama.

    Depa terpaksa hadir kerumah Si Ani janda baru dapat laki dah mengandung nak buat kenduri lenggang perut. KAHKAHKAHKAH!!!

    Juga Si Anu anak dara kahwin tangkap basah dulu dah bersalin oiii! Kahkahkahkah!!! Kena pergi rumah dia ada kenduri cukur jambul. 

    Hujung-hujung tahun ni jadual padat. KAHKAHKAHKAH!!!

    Hujung bulan November/Disember musim tengkujuh musim banjir nanti lagi haru. Kahkahkah!!!

    Otai-otai semua sibuk tolong orang mengetat skru katil.

    KAHKAHKAHKAH!!!


    Thursday, October 6, 2016

    Zahid Hamidi Tak Sempat Belajar PPSMI

    Madu tualang power! Click here

    Zahid tak kecil hati ucapan bahasa Inggeris dikritik

     Bernama      Hari ini, 8:31 malam      Hari ini, 8:38 malam
    Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sama sekali tidak ambil peduli atau berkecil hati berhubung kritikan terhadap beliau yang berucap dalam bahasa Inggeris pada Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa Bersatu ke-71 di New York baru-baru ini.
    ---------------------------------------------------------------------------
    Sapa lagi lah yg paling cocok menghina bahasa sendiri kalau bukan bangsa itu juga?

    Sapa lagi lah yg paling sesuai membuang tulisan jawi dari sekolah, selain bangsa yg menggunakan tulisan itu dalam membaca al Quran?

    Sejarah tak menipu. Yg pasti HAMNO handal dalam memutar-belitkan sejarah.

    Sejarah telah merakamkan bagaimana percubaan Mahafiraun menghumban Bahasa Melayu dgn memperkenalkan PPSMI. PPSMI telah merugikan bangsa Melayu dimana ianya telah memaksa ke dalam tembolok pelajar Melayu supaya belajar Matematik & Sains dalam bahasa Inggeris.

    Sejarah juga telah merakamkan bahawa bangsa Melayu sendiri menendang tulisan Jawi dari sukatan pelajaran di sekolah.

    Hasilnya, cakap orang putih entah ke mana dan membaca Quran ramai yg merangkak-rangkak.

    Di PBB, org Jerman cakap bahasa makbapak dia. Org Rusia cakap bahasa makbapak dia. Org Jepun cakap bahasa makbapak dia. 

    Bahasa jiwa bangsa.

    Sesiapa saja dalam dunia ini yg mengangkat bahasa selain bahasa makbapaknya bermakna sekaligus dia telah mengakui tuan punya bahasa itu lebih bagus dari bangsanya.

    Sekorup-korup Sokarno & Soharto, di PBB mereka bertutur bahasa makbapak mereka.

    Cuma kita, Melayu yg ponggongnya hitam atau pun cokelat-cokelat sikit2, masih mengagung-agungkan bahasa penjajah. Kahkahkahkah!!!

    Di PBB sana, sapa pun tak marah kalau Jowo Bagan Datoh ngomong jowo. Kahkahkah!!! 

    Kalau cakap org putih itu betul, takpa lah jugak. Ini org putih pun tak paham! Kahkahkah!!

    Org putih sendiri mintak terjemahan. Kahkahkah!!!


    Wednesday, October 5, 2016

    Lagi Kisah Dari Universiti Mongolia

    Madu tualang power! Click here

    Syarikat Azizan Osman ambil serius penafian UM

     29 Sep 2016, 9:59 malam      29 Sep 2016, 10:05 malam
    Richworks International Sdn Bhd memohon penjelasan lanjut Universiti Malaysia (UM) susulan penafian institut pendidikan itu bahwa penceramah motivasinya Azizan Osman tidak pernah dianugerahkan gelaran ijazah kehormat doktor keusahawanan.
    --------------------------------------------------------------------------------

    Kecoh serata alam 'Dr' yg mamat Azizan Osman ini pakai adalah palsu.

    Sebenarnya, ramai yg usung 'Dr' palsu sekarang ini. Apa nak pelik, cash is king.

    Dol,

    macam ni la. Ada satu solution supaya tidak timbul kes-kes macam ni di masa akan datang.

    Kepada sesiapa yg nak kahwin ujung tahun musim banjir tengkujuh kali ini sila pasang niat,

    "sahaja aku akan bubuh nama anak aku nanti tak kira laki/pompuan bermula dgn 'Doktor' dalam surat beranak dia nanti"

    Kahkahkahkah!!!

    Settle. Tak payah susah-susah pergi UM (Universiti Mongolia).

    Anak itu nanti kompom ke hulu ke hilir orang panggil doktor.

    Ketua Polis Negara pun tak ada kuasa nak marah dah time tu.

    KAHKAHKAH!


    Tuesday, October 4, 2016

    Nasik Lemak Kacang 2 Bijik

    Madu tualang power! Click here

    Gadis nasi lemak Anak Dara dikejutkan dengan kunjungan MB

       Hari ini, 3:07 petang      Hari ini, 3:10 petang
      Selepas disaman peguat kuasa negeri Selasa lepas, Siti Hajjar Ahmad mungkin tidak menyangka beliau akan menerima kunjungan pegawai paling kanan dalam kerajaan negeri – menteri besar sendiri.
      Malah, Malaysiakini difahamkan Datuk Seri Azmin Ali sendiri datang menyerahkan borang permohonan lesen penjaja kepada gadis 24 tahun yang menjadi sensasi Internet kerana kecekalannya mencari rezeki itu.
      -----------------------------------------------------------------------------------

      Kata kuncinya "anak dara". Kahkahkahkah!!!

      Dah la anak dara, lawo pulak tu, ada degree pulak tu. Degree ori taw. Kahkahkah! Bukan degree kelentong. Bukan degree dari UM (Universiti Mongolia).

      Untung anak dara ni.

      Namun ada janda beranak 4 meniaga pulut kuning depan bank, tak berapa untung nasibnya.

      Ada kisah budak baru umur 12 tahun dah menyara keluarga kerana mak bapak dah tak ada, nasibnya tak seuntung tuan nasik lemak anak dara.

      Usahkan para MB, kerani majlis daerah pun tak lalu nak singgah. Kan? Kahkahkah!!

      Sampai MB pun turun padang, kompomlah nasik lemak anak dara ini montok, gebu & tegang bungkusnya. 

      Kacang pulak 2 bijik je.

      Kahkahkahkah!!!

      Montok tak? Kahkahkah!

      Monday, October 3, 2016

      UM Mana Bagi 'Dr' Kpd Azizan Osman?

      Madu tualang power! Click here

      UM tak beri ijazah kehormat pada Azizan Osman

       Hari ini, 12:55 tengahari      Hari ini, 1:05 tengahari
      Susulan perbincangan hangat di media sosial, Universiti Malaya (UM) hari ini menegaskan tidak pernah menganugerahkan gelaran Ijazah Kehormat Doktor Keusahawanan kepada penceramah motivasi Azizan Osman.
      --------------------------------------------------------------------
      Kompom lah setelah dikorek-korek, UM tak bagi ijazah doktor pun kpd Azizan Osman.
      So, kena panggil Encik Azizan aje lah. Ada masalah? Ada masalah hati?? Kah kah kah kah!!
      Pun begitu, Azizan Osman masih boleh claim dia dapat 'Dr' itu dari Univ. Of Mauritania (UM), Univ. Maldives (UM), Univ. Madagascar (UM) & paling best dia boleh kata Univ. Of Mongolia (UM) yg bagi ijazah doktor.
      Kah kah kah!! Ada masalah sakit hati ke?
      Memang dia charge mahal gila babi utk kursus anjurannya. Kaplevuto sapa suruh kau pergi bayar? Kahkahkah!
      Memang dia menjual jarum jahit pun belum tentu reti & dia tak ada pun bisness yg dibuatnya meletup juta-juta. Dah yg kau percaya dia punya auta, kaplevuto sapa suruh? Kah kah kah!!
      Kita sedap membantai mamat Azizan ini sebab dia Melayu & dia memang poyo.
      Tapi Dol,
      lu sedar tak berapa puluh tahun Ananda tauke Astro menipu hidup-hidup mati keras?
      Cerita ulang2, iklan 5-6 jam. Cas tiap2 tahun naik. Nak potong Astro susah nak mampus. Tak ada pulak nak protes sampai turun jalan raya kan? Lu buat bodoh bangang bayar jugak bil.
      Kahkahkahkah!!!
      Mamak Kerala yg memerintah lebih 20 tahun itu pun tak pernah orang korek surat beranak dia, betul ke dia guna 'bin' atau guna 'anak lelaki'?
      Selamat 20 tahun lebih dia menyamar jadi Melayu. 
      Kahkahkahkah!!!